Fotbollstalang på Henriksdalsberget tävlar om att bli Nike ambassadör

Matulunda ”Miko” Kiawanga heter en ännu en kille på Henriksdalsberget som vi antagligen kommer att höra mer om i fotbollssammanhang.

Mikos fotbollskarriär började när han var 6 år gammal och spelade i Järla IF. Senare spelade han i Hammarby IF och Boo FF. ”Drömmen om att en dag få kliva in på Etihad Stadium i Matchester och spela framför tusentals supportrar samt spela med idolen Balotelli skulle vara en fantastiskt känsla”, skriver Miko på Facebook.

”Där jag kommer från är det fotboll eller knas… Jag valde fotboll! Om jag gör det här bra kommer ungarna på gården att göra samma sak!!!” skriver han i sitt videobidrag till Nike Academy 2011 samt ”jag vill visa en bild av henkan ungdomar som ambitösa fotbollspelare och att vi inte är samma personer som för något år sedan”, förklarar Miko om varför han vill bli en Nike ambassadör.

”Vi önskar honom ALL lycka, han e tung!”, skriver Danne & Bleckan från Salong Betong. ”Broshan den nya videon är tung, inga lall grejer längre!”, skriver kompisen Nelle Bacic på Facebook.

Stöd Miko genom att titta på hans YouTube-video och genom att gilla hans sida på Facebook.

Författare: Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: