Uybyggnad av Operans och Dramatens lokaler i Gäddviken utreds

GÄDDVIKEN | Svenska Dagbladet att det just nu utreds en utbyggnad av repetitionslokalerna i Gäddviken som Operan delar med bland annat Dramaten.

Svindersviken och Gäddviken i Nacka - båtklubbar, teatermuseum och Operans / Dramatens verkstäder
Svindersviken med Gäddviken i bakgrunden

”Under tiden som frågan om ett nytt hus inte rör på sig ska vi ändå fortsätta att utvecklas, och då gäller det att hitta möjliga lösningar”, säger Birgitta Svendén i SvD och siktar på att ge fler föreställningen i Operans lokal Rotundan som nu mest används till repetitioner.

Det mäktiga, röda tegelhuset i Gäddviken användes tidigare som kafferosteri för Konsumentföreningens märke Cirkelkaffe. Idag har alltså Operan och Dramaten verkstäder, repetitionsrum och lager här. Musik- och teaterarkivet är en annan verksamhet i lokalerna. Titta gärna förbi där. I entrén finns nämligen många bilder som visar Gäddvikens historia – från superfosfatfabrik till idag.

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: