Matcaféet Little Fred öppnade sina portar i Finnboda

FINNBODA | Kaféet vid inredningsbutiken Fogia har bytt ägare, namn och koncept. Det heter nu Little Fred och har öppnat i samarbete med tv-kocken Anders Levén.

Sconesbuffé på Little Fred i Finnboda
Sconesbuffé på Little Fred i Finnboda (bild: Fogia)

Förutom kaffe erbjuder man bakverk, juicer, sallader, smörgåsar samt lättare lunch med salladsbuffé på vardagar. Idag hade även sconesbuffén premiär. ”Unna dig en lyxig och lugn stund med härligt nybakade scones och värm dig med en kopp thé noga utvalt av tespecialisten Vernon Mauris”, skriver ägaren Victoria Levén på Facebook.

Vi testade söndagslunchen där vi valde kantarellpaj. Man märkte att det är färska kantareller och inte något från burken. Sambon tyckte att det var så gott att han helst skulle ha velat ha ännu en bit.

Till maten kan du själv ta sallad bestående av  körsbärstomater, paprika, oliver, kikärter, rödlök och salladsblad. Goda morotsbrödet bakas av en medarbetare på systecaféet vid Fredells byggvaruhandel. Även många godsaker görs av samma duktiga person. I maten ingår också bryggkaffe och de redan nämnda teérna.

Så Little Fred spelar i minst samma klass som Bakarna i Henriksdalshamnen och Svindersviks brygghus.

Little Fred är öppet vardagar 10-17, lördagar 10-16 och söndagar 11-16.

Kantarellpaj med sallad på Little Fred i Finnboda
Kantarellpaj med sallad på Little Fred i Finnboda

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *