Site icon Nackanytt i Kvarnholmen Finntorp Saltsjöqvarn Finnboda Henriksdal

36 sjukdagar per år & person på Henriksdalsberget

HENRIKSDALSBERGET | Nacka Värmdö Posten har gjort en sammanställning där man jämför genomsnittliga antalet sjukdagar per år och person mellan Nacka kommuns olika bostadsområden.

Högst antal sjukdagar, nämligen 36, har grannarna på Henriksdalsberget. I siffran räknas inte sjukersättningen från arbetsgivaren utan den delen som betalas ut av det allmänna. Här räknas dock in det som tidigare kallades förtidspension, det vill säga att man är så pass sjuk att man bedöms inte kunna arbeta på flera år.

I artikeln försöker man länka ihop sjuktalen med inkomst som är mycket lägre på Henriksdalsberget jämfört med andra kommundelar.

Rikare kommundelar som Saltsjöbaden och Skuru / Duvnäs Utskog har därför bara 11 sjukdagar. I Storängen / Lillängen är det 10 dagar.

Mattias Qvarsell, musik och socialdemokratisk kommunpolitiker med boende på Henriksdalsringen, frågar därför varför Nacka kommun har nyligen lagt ner Barnavårdscentralen i anslutning till Vilans skola. Tidigare försvann från Henriksdalsberget förskolor, distriktssköterska och bibliotek.

>> Läs hela artikeln i Nacka Värmdö Posten

Exit mobile version