Ge ditt stöd till solelsproduktion på hustaken på Henriksdalsberget

HENRIKSDALSBERGET | Anders Egerö, ordförande i bostadsrättsföreningen Utsikten 1-35 på. Henriksdalsberget har redan när Stockholmshem ägde huset gjort försök kring solelproduktion på Henkan.

Henriksdalsberget & Trolldalen sett från Svindersviken i Nacka

Henriksdalsberget & Trolldalen sett från Svindersviken i Nacka

Just nu erbjuder belönar initiativet Egensolel.se den bästa idén med 100.000 kronor. Bland kandidaterna finns också Anders idé. Han vill använda pengarna som startkapital inom sin bostadsförening och övertyga styrelsen att satsa på projektet.

Brf Utsikten 1-35 har 170 kvm takyta som med solceller skulle kunna producera 20.000 kWh / år.

Rösta på förslag 11 genom att klicka på ”gilla på Facebook”

Ett svar till “Ge ditt stöd till solelsproduktion på hustaken på Henriksdalsberget

  1. Anders Egerö

    Det finns en sammanlagd yta på vårt tak som är omkring 1 500 kvadratmeter och då skulle vi kunna producera runt 180 000 kWh/år! Men det är en mycket stor investering och därför tänkte vi börja i lite mindre skala. Problemet är att investeringskostnaden enligt aktuella kalkyler inte är betald förrän tidigast efter 10 år. Det är en alltför lång avskrivningstid för en bostadsrättsförening. Förhoppningen är att priserna på själva solcellerna fortsätter att sjunka i pris. Och att vi vinner bidraget från egen el-projektet, initierat av tidningen ETC och Johan Ehrenberg. En bra tidning värd att prenumerera på.

Kommentera