Site icon Nackanytt i Kvarnholmen Finntorp Saltsjöqvarn Finnboda Henriksdal

Varför stänger eller flyttar SL busshållplatser under renoveringen av Danviksbron?

DANVIKSKLIPPAN / HENRIKSDALSHAMNEN / HENRIKSDALSBERGET | Som tidigare nämt kommer SL 8 april att flytta eller stänga av hållplatserna Danviksklippan, Danviken och Henriksdal för buss 53 mot Roslagstull. En engagerad granne på Kvarnholmen har fått en närmare förklaring varför.

Så här svarade Hermann Harald från SL:s entreprenör Keolis:

”Anledningen att flytta bort linje 53 i riktning mot Roslagstull är att man räknar med köbildning från Kanalvägen mot Värmdövägen (Henriksdalskorset). Det blir svårt att ta sig ut från Hästholmsvägen mot Kanalvägen.

Dessutom skall linje 53 inte angöra hpl Henriksdal i den riktningen. Man behöver ett ersättningsläge i anslutning till stationen; och ett sådant läge finns på Kvarholmsvägen. Därför flyttas den till Kvarnholmsvägen – där man i fall av köbildning i alla far har en omfallsplan, att nämligen tillfälligt anlägga ett kollektivkörfält på Kvarnholmsvägen.”

Frågan är så klart varför man tror på en trafikökning från Kanalvägen till Värmdövägen. Ska kanske mer trfaik ledas genom Henriksdalshamnen? Och varför är biltrafiken från Kanalvägen mot Värmdövägen mer ”värdefull” än busstrafiken som alltså ska skippa Danviksklippan av den anledningen?

Busshållplatsen Henriksdal tappar också lite sin ställning som knytpunkt där vi kan välja mellan buss 53 och om den inte kommer (och det händer ofta) Nacka Värmdö bussarna.

Exit mobile version