Miko Wizzy Kiawanga vill bli en av de bästa fotbollsspelarna

HENRIKSDALSBERGET | Miko Wizzy Kiawanga är 18 gammal och går på Framtidsgymnasiets yrkesutbildning VVS Rörmokare. Han är en av de många unga fotbollstalangerna på Henriksdalsberget som jobbar hårt för att bli en av de bästa fotbollsspelarna och kanske tom ingå i Manchester Citys lag. Här kommer en kort intervju med Miko: 

Miko Wizzy Kiawanga, 18 årig fotbollsspelare från Henriksdalsberget

Hur kommer det sig att du tycker att fotboll är kul?

Jag börja spela fotboll vid 9 års åldern. Jag brinner för fotbollen för att jag älskar det. Jag mår inte bra om jag inte har varit ute med bollen. Bollen är mitt allt och jag känner att jag har fotbollen i blodet.

Vilka klubbar och föreningar har du spelat för?

Jag började med fotbollen först på gatan som alla andra kids ute på Henkan (= Henriksdalsberget). Sedan tog en förälder mig som var tränare till min första klubb Järla IF. Efter det tog Hammarby kontakt med mig och jag spelade två säsonger där.

Efter det flyttade jag till Kongo. Ett år efter att jag har kommit tillbaka, hörde några klubbar av sig till mig och jag gick till Boo FF. Från Boo FF flyttade jag till Vasalund och spelade i pojkallsvenskan.

Unga fotbollsspelare från Henriksdalsberget

Vilka är dina styrkor i fotbollen och vad vill du bli bättre på?

Mina styrkor i fotbollen är min teknik. Jag har också löpvilja och krigar mycket på planen. Hugger. Samtidigt vill jag bli bättre på mina avslut och skott. Jag vill också bli starkare på att hålla emot bollen och min första touch.

Har du några förebilder i fotbollen?

Min förebild är Mario Balotelli och Zlatan.

Har du några klubbar på gång?

Yes, jag har några klubbar på gång som är intresserad både i div 1 och 2 men jag avvaktar jag låter min agent sköta det där.

Avslutningsvis, kan du berätta vart du vill komma i fotbollen?

Jag strävar efter att bli en av de bästa hela tiden. Jag vill kunna avsluta min karriär och ge mig en klapp på ryggen och säga till mig själv att jag har krigat hela vägen. Och jag skulle någon gång vilja spela i Manchester city.

Nacka, Sverige

Författare: Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: