Arkitektbrödernas söner tillbaka på Henriksdalsberget i NVPs reportage

Sven och Erik Ahlsén, söner till arkitektbröderna Erik och Tore Ahlsén som ritade miljonprojektsbostäderna på Henriksdalsringen samt funkisbostäderna på Finnberget, besöker Henriksdalsberget för ett reportage i Nacka Värmdö Posten.

Arkitekten Tore Ahlsén tittar från sin balkong på Henriksdalsringen

Arkitekten Tore Ahlsén tittar från sin balkong på Henriksdalsringen

”Pappa tyckte att det var fint. Men han var inte nöjd med parken. Anledningen till att man lade en kransbebyggelse på berget var ju för att få till grönytan. Pappa sa ofta att parken var större än Kungsträdgården. Först på 80-talet fick man till den som den var tänkt, och numera är det som en djungel sommartid. Det blir oerhört frodigt”, säger Sven Ahlsén (son till Tore, bodde i 29 år på Henriksdalsberget) till NVP om innergården på Henriksdalsringen.

”Nej, de ville mer få fram grönytan. Man skapade en miljö som skyddade barnen”, svarar Erik Ahlsén (son till Erik, bodde i fem år på Henriksdalsberget) om man med flit ville anknyta till tidigare fornborgen på Henriksdalsberget.

>> Läs hela reportaget i Nacka Värmdö Posten

Henriksdalsbergets sommarfest 2008 på innergården

Picknick på Henriksdalsbergets innergård, 2008

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s