Vegoburgaren testades på Sjöpiren i Henriksdalshamnen

Kvarterskrogen Sjöpiren på Jan Inghes torg i Henriksdalshamnen har bytt meny i september. Krögaren Konrad Fröschl passade också på att utöka med två vegetariska alternativ.

Vegetarisk pasta med zucchini, aubergine, champinjoner i tomatsås, respektive Vegetarisk Burgare med ost, coleslaw, saltgurka, syltad lök, pommes.

image
folklivet på jan inghes torg syns bra från sjöpiren

Vi bestämde oss för att testa vegoburgaren. Enligt kyparen är det husets egen och görs på kikärter, champinjoner och lök. Den var god men smulades lite sönder på kanterna.

image
sjöpirens vegoburgare

Däremot visste inte personalen om potatisen görs från grunden på Sjöpiren. Jag gillade att de inte verkade vara formade av potatismjöl. Sambon skulle föremot vilja att friteras lite mer.

image
vatten och alkoholfritt vin till maten

Ett plus är att Sjöpiren har alkoholfritt vin och öl för oss som inte vill eller kan dricka alkohol.

image
ekologisk efterrätt

Efter maten beställde jag ekologiska efterrätten Vaniljglass med äppelkompott och kanel, samt kaksmulor. Smakade gott och kändes fräscht.

image

image

image

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *