Allians-politiker i Nacka vill se nysatsning på kultur på Kvarnholmen

Grupputställning i Makaronifabriken på Kvarnholmen

Disponentvillan och Makaronifabriken på Kvarnholmen i Nacka har använts som tillfälliga lokaler för kulturella verksamheter som barnverksamheten Magiska Trädgården, galleri Makaroni och initiativen Glimpse och Candyland. Fastigheterna säljs dock 2015 till en aktör som ska utveckla skol- och förskoleverksamhet. Kulturskaparnas hyresavtal slutar i år.

Hans Peters (C), Monica Segerman (M), Gertrud Lindgren (FP) och Lydia Liu (KD) har därför i ett politikerinitiativ väckt frågan om vart kulturen ska ta vägen nu. Kulturnämnden ser därför tre vägar framåt:

  1. Möjligheter att erbjuda förlängda kontrakt i någon eller några delar av Makaronifabriken och/eller i Disponentvillan åt de hyresgäster som blivit uppsagda, trots försäljning av fastigheten, kan tas tillvara.
  2. De aktörer som sagts upp kan få tillgång till andra hyreskontrakt (inom kommunens befintliga hyrda eller ägda fastigheter) på tidsbegränsade eller permanenta villkor på Kvarnholmen eller på andra ställen i kommunen.
  3. Behoven av och kapacitet för lokaler för kultur-, barn- och fritidsaktiviteter tas i beaktande i utvärderingen av konceptförslag och vidare process för fastighetsförsäljningen av Makaronifabriken och Disponentvillan på Kvarnholmen.

Grupputställning i Makaronifabriken på Kvarnholmen

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: