Ta en promenad i nackaskogen Trolldalen och njut av ljuset, tystnaden & luften!

I oktober tog jag många fina höstbilder i skogen Trolldalen mellan Henriksdal, Finnboda och Svindersviken som Nacka kommun vill skövla. Jag ville använda dem när jag bloggar om vårt engagemang för att bevara skogen.

Men hösten blev kort. Så jag tar en promenad i Trolldalen för att fota hur snötäcket ligger över alla tallar, ekar, blåbärskvistar, enbuskar, ljung, ormbunkar, fönstermossa, murrutan, grusslok och liljekonvaljskvistar.

Grannar verkar även på vintern ta sig till utsikten över Kvarnholmsbron, Gäddviken, Svindersviken och Alphyddan. Så det är inte så svårt att gå i deras spår i snön.

Vägen från Henriksdalsbacken till Svindersviken är rätt gångbar. Så jag möter några grannar på vägen från och till Sickla.

Däremot hade kommunens snöröjning stängt för ingången till Trollstigen från parkeringen i Henriksdalsbacken. Skylten av trä för Trolldalen finns kvar för att visa vägen.

Från foten till kullen efter ingången ser jag Henriksdalsringen:

Bakom kullen lyser solen ovanför Hammarbybacken.

Det finns en massa spår i snön på Trollstigen från grannar som rastar sina hundar, tar en promenad eller tom joggar.

Ett snötäcke ligger över barnens blå sten.

På många ställen har grenar gett efter för tunga snön och knäckts.

Pölarna som används av olika trollsländor för att föröka sig är vattenfyllda och istäckta.

Snön dämpar alla ljud i skogen. Värmdövägen, Nackas skärsår som mer och mer hamnar mitt i staden som kommunen vill bygga, hörs mindre nu.

Framme vid graffitiklippan tog mobilens batterier tyvärr slut.

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

En kommentar till “Ta en promenad i nackaskogen Trolldalen och njut av ljuset, tystnaden & luften!”

  1. Fantastiska bilder Konstantin. Måtte oppositionen vinna över Nackas katastrofala sabotage över Trolldalen. F.d. grannen Nancy Granström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *