Västra Sicklaöns socialdemokrater engagerar sig för Sjövägen

Västra Sicklaöns socialdemokrater har övertygat distriktskongressen i Stockholms län att ge socialdemokrsternas landstingsgrupp i uppdrag att utarbeta konkreta förslag för en utbyggnad av pendelbåtslinjen Sjövägen mellan Nybroplan och Lidingö via bl.a  Kvarnholmen, Finnboda och Saltsjöqvarn.

Sjövägen är så populär att ibland har de väntande inte fått plats in till Nybroplan. Båten avlastar det ansträngda gatunätet från Värmdövägen mot Slussen, speciellt nur när Henriksdal funkar som ändhållplats för Saltsjöbaban, Kvarnholmen byggs ut med och det finns planer på ytterligare c:a 3.000 lägenheter i Henriksdal, Saltsjöqcarn, Finnboda, Finnberget och Gäddviken.

Föreningen menar dessutom att arbetsresan över vattnet innebär en kraftsamling för passagerarna, en positiv upplevelse inför arbetsdagen och en stunds rofylld återhämtning på väg hem efter arbetsdagens slut.

Förening krävde också att antalet bryggor/hållplatser blir fler, att en ny pendelbåtslinje med angöring vid Slussen/Gamla Stan kommer till stånd och att väderskydd sätts upp vid de bryggor, som idag saknar skydd

Carl-Magnus Grenninger, ordförande i Västra Sicklaöns socialdemokrater och granne i Henriksborg
Carl-Magnus Grenninger, ordförande i Västra Sicklaöns socialdemokrater och granne i Henriksborg

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *