Landstingsvalet 2018: Buss 53 undviker även under hösten Centralen

Landstingsvalet 2018 | Låprioriterade bussen 53 är trots sina flera hundra försenade, fullsatta och inställda avgångar i månaden ett bra sätt för i Henriksdal, Saltsjöqvarn, Danviksklippan och Finnboda att ta sig till Centralen och unvika utmanande byten i Slussen.

Under våren / sommaren 2018 har dock Keolis ibland spontant och utan förvarning lagt om körvägen via Kungsholmen. Som anledning anges gatuarbeten runt Centralen. Det skulle vara tillfälligt men nu permanentas körvägen i höstens tidtabell.

Medan privatbilar, turistbussar och yrkestrafik får köra via Centralen, tvingas prioriterade allmänna kommunikationer gå via Kungsholmen.

Grannar som klagar hos SL hänvisas till att kontakta politiker i landstinget som bär det översta ansvaret för direktiv till SL och entreprenören Keolis samt dåligt samarbete med Stockholms stad.

Så här kan du agera:

⚫ Rösta – Landstinget som ansvarar för SL styrs av Alliansen idag
⚫ Kontakta politikerna i Nackas trafiknämnd som brukar ombes ge synpunkter på trafikomläggningar 
⚫ Klaga hos SL

⚫ Ställ moderata trafiklandtingsrådet till svars

Allt vanligare syn på buss 53: Fullsatta turer

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

En kommentar till “Landstingsvalet 2018: Buss 53 undviker även under hösten Centralen”

  1. Trist att bussarna är så fulla! Moderna stadsbussar har lyckats hålla sig svala i sommar men den gång jag åkte 53:an var det kokhett och svettigt. Är det gamla skrotfärdiga bussar på den linjen? Ser annars både Medborgarplatsen och Mälartorget (Gamla stan) som mycket bättre ställen att byta på än Slussen (och Centralen också för den delen).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *