Site icon Nackanytt i Kvarnholmen Finntorp Saltsjöqvarn Finnboda Henriksdal

132 nomineringar till Nacka miljöpris – ändå inget pris till mig

Nacka kommun fick in 147 nomineringar till Nacka miljöpris för att belöna privatpersoner, föreningar och företag som bidrar till kommunens miljömål. 132 nominerade mig!

Nomineringarna fördelade sig så här:

Bosse Ståldal från Nackalistan och grannen Malena Engström Lindberg från Finnberget hade nominerat mig och tyckte att det var konstigt att priset gick till Företaget Livfulla trädgårdar. De frågade därför kommunen och tipsade Nacka Värmdö Posten om varför priset inte gick till den kandidaten som hade fått flest röster, ungefär som vid Årets Nackabo.

Förklaringen är att tjänstemännen och politikerna inte använder antal röster som kriterium utan gör sin egen tolkning (utan efterforskning så klart) om vem som passar bäst som vinnare.

Då finns det inte utrymme för någon som i 10 år med hjälp av c:a 50 naturvandringar, naturinventeringar, namninsamlingar, fototävlingar, städdagar, demonstrationer, mailaktioner m.m. har kämpat i 10 år för bättre kommunikationer och för bevarandet av våra skogar Trolldalen och Ryssbergen.

När de som hade nominerat mig hörde kommunens förklaring, blev de inte glada:

Hur som helst är det kul att så många nominerade mig som ger kraft att fortsätta engagera mig för naturen, kommunikationer och tillgänglighet.

Naturvandring från Danviksklippan till Bageriberget i Saltsjöqvarn
Exit mobile version