Om bloggen

Nyhetssajten / bloggen lanserades i maj 2007 med en fest i Gula huset på Henriksdalsbergets innergård. Det är ett demokratiprojekt som ursprungligen startades av Konstantin Irina för oss som bor, jobbar och umgås på halvön Västra Sicklaön mellan Nacka och Stockholm.

Syftet med bloggen / nyhetssajten har alltid varit att

 • vara politiskt neutral och ekonomiskt oberoende men att alltid söka allianser som är till fördel för oss som bor, jobbar och umgås på Västra Sicklaön.
 • visa hur spännande våra bostadsområden på Västra Sicklaön är med sina människor, historia, arkitekturen och naturen.
 • hjälpa marknadsföra områdets småföretag och initiativ.
 • bygga broar mellan de nya grannarna (Saltsjöqvarn, Danvikstrand, Finnboda, Saltsjöhöjden, Henriksdalshamnen) och oss som har bott här länge (Danviksklippan, Henriksdalsberget, Henriksborg, Finnberget, Gäddviken & Kvarnholmen).
 • ta upp saker som kanske är för små eller ”ointressanta” för att lokaltidningarna ska rapportera om.

Annonsera här på bloggen

2 svar till “Om bloggen

 1. Vad kul att du gillar sidan Jag håller mig till själva halvön Västra Sicklaön också därför att jag inte rör mig så mycket söder om Lugnets trafikplats för att vad det skulle kännas genuint.

 2. Joakim Franklin

  Hej, hittade precis till denna webbplats. Jättekul att se en sida som bevakar vad som händer på västra sicklaön. Har du funderat på att utvidga din bevakning söderut, för att täcka hela västra sicklaön? Nacka kommun kallar allt väster om saltsjöbadsleden för västra sicklaön och har ju en hel del spännande planer för framtiden på gång de närmaste åren mellan sickla och nacka forum. Mycket som berör ditt nuvarande täckningsområde direkt eller indirekt genom trafikarbeten, byggarbeten och liknande.

  mvh
  Joakim

Kommentera