Nyheter från Henriksdal, Finnboda & Kvarnholmen mellan Nacka & Stockholm

Trappan från Henriksdalsberget till Svindersvik öppen nu

Nacka kommun har nästan avslutat arbetet med nya Trolldals- eller Svindersvikstrappan som leder från Henriksdalsbacken till strandpromenaden i Svindersviken.Den kan alltså redan användas nu, men marken runt trappleden kan inte iordningsställas tidigare än vädret tillåter.

Nya trappan, som ersätter gamla skruttiga båtklubbstrappan, ska med sina fyrkantiga hål hålla snö och is borta. Den har dessutom belysning och en ramp ska tillkomma.

”Provat nya trappen ned till båtklubben. Upptäcker att man (Nacka kommun) använt gallertrapp i den branta delen. Tycker inte hundar om, funkar som färiste. Kanske för att hålla vargarna borta”, skriver Henriksdalsbon Göran Östergren på Facebook som redan har testat trappan.

”Av de runt hundra trappor som finns i Nacka är den här en av de längsta och mest komplicerade, eftersom den är så lång och brant”, säger Roger Grönvall, enhetschef för Park och Förvaltning på Nacka kommun till Nacka Värmdö Posten.

Trappan kommer i alla fall att användas flitigt av Henriksdalsborna och andra grannar som ska från / till Sickla köpkvarter, Dieselverkstan och Svindersvik gård, men också av båtklubbarnas medlemmar, klättrare som ska till väggen i Trolldalen och andra.

Exit mobile version