Site icon Nackanytt i Kvarnholmen Finntorp Saltsjöqvarn Finnboda Henriksdal

Ung designer öppnade ateljé på Kvarnholmen

Johan Lindstén heter en av de många designers och kreatörer som är verksamma på Kvarnholmen. Möbelföretaget Johanson Design skriver i sin senaste kundtidning om att Johan just har installerat sig i egen designstudio i Kvarnholmen.

Möbeldesignern Johan Lindstén (bild: Lindstén Form)

Johan Lindstén gör möbler för offentliga miljöer – stolar, fåtöljer, lampor, hatthyllor och väggdekorationer som The Oceans of Storm som ska föreställa lavafälten på månens framsida. Eller Leaves – en ljudabsorberande väggdekoration. “Tanken var att återskapa känslan jag upplever när våren och sommaren står i sin prakt (…)”, förklarar han i Johan Designs kundtidning.

Han bestämde sig att formge möbler redan under skoltiden när han gick i träslöjden. Senare pluggade han industridesign på Växjö Universitet, ett möbelsnickeri på Öland och möbeldesign på Carl Malmsten CTD vid Linköping universitet..

Johan Lindstén ateljé på Kvarnholmen (bild: Lindén Form)

Idag är det dock fler material än trä som han jobbar med – metall, gummi, och tyg. Stolsserien Dream about an idyllic place är täckta med naivt nationalromantiska broderier. Hatthyllorna Boomerang av metall kännetecknas av oregelbundna vinklar.

Johan Lindstén kommer att vara en av de unga talangerna som får ställa ut i anslutning till den stora möbelmässan i Milano i april 2011, Salone Satellite.

Fler designers på Västra Sicklaön

Här får vi inte glömma lampdesignern Niclas Hoflin i gamla butikshuset på Kvarnholmen, Scandinavian Design Factory på Danviksklippan, SMAK Design, Odd rooms, Fogia och Houdini Sportswear i Finnboda och Zalt i Henriksborg.

Exit mobile version