Site icon Nackanytt i Kvarnholmen Finntorp Saltsjöqvarn Finnboda Henriksdal

50 procent fler resenärer på båtresorna mellan Nacka strand och Nybrokajen

På sl.se finns utvärderingen av pilotprojektet Sjövägen med båtlinjen mellan Nacka strand och Nybroviken via Finnboda och Saltsjöqvarn.

M/S Kanholmen angör Saltsjöqvarns brygga på vintern

I pilotprojektet Sjövägen ingår bland annat att SL:s accesskort gäller på sträckan och att ytterligare sju avgångar mitt på dagen erbjuds utöver de befintliga fem i högtrafik.

Utvärderingen talar om att 51.000 resor gjordes, varav 8.000 på helger och c:a 43.000 på vardagar. Men c:a 30.000 gjordes i högtrafik med de fem ursprungliga avgångarna.

Antal resenärer på de ursprungliga morgon- och eftermiddagsturerna ökade som mest med c:a 50 procent fler resenärer. Det innebär att c:a 25 – 30 resenärer har tillkommit per avgång i högtrafik och lika många mitt på dagen.

Av de intervjuade hade 61 procent SL-biljetter, resten Ballerina-biljetter. I enkäten fanns ett färre antal synpunkter, bland annat tillgängligheten för funktionshindrade.

SL:s projektbudget på 1,148 Mkr gick till driftkostnad för de sju tillkommande avgångarna, förlorade biljettintäkter, SL Access-utrustning, marknadsundersökningar och trafikinformation.

>> Läs hela utvärderingen av projektet

Exit mobile version