Site icon Nackanytt i Kvarnholmen Finntorp Saltsjöqvarn Finnboda Henriksdal

27 maj: Minibluesfestival på Danvikstulls värdshus

27 maj är det återigen dags för Stockholms Bluesförenings minibluesfestival på Danvikstulls värdshus i Det Vita Huset vid Danviksbron. The Professor, Tru & Blu, Bluerocks samt eventuellt ett fjärde band spelar.Så här ser spelskemat ut i detalj:

kl 20:00 THE PROFESSOR
kl 21:00 TRU & BLU
kl 22:00 BLUEROCKS
kl 23:00 eventuellt ett fjärde band

Bluesbandet Tru & Blu (bandets egen bild)

Biljetter kostar 100:- och för medlemmar i Stockholms Bluesförening kostar det 80:-. Danvikstulls Värdshus öppnar kl 18:00, och då finns det också möjlighet att äta mat,

The PROFESSOR är ett gitarrist och sångare som är känd för flera country-blues inslag på bluesjammen på Stampen. Den här kvällen består bandet av Per Henrik Persson (gitarr, sång) och Arman Sikiric (munspel).

TRU & BLU är ett bluesband ifrån Stockholm som spelar varierad blues. Egna låtar blandas med egna arrangemang av kända och okända låtar. Bandet består av Stickan Sjöberg (gitarr, sång), Peter Thörn (gitarr, pedalsteel, sång), Pelle Leuf (bas, sång) och Stefan Svart (trummor).

BLUEROCKS är en trio som har sin hemvist i Stockholm. Med sättningen bestående av trummor, bas, gitarr och sång får de fram ett tungt härligt blues och rock sväng. Gruppen har funnits sedan 1999.

Alla medlemmar har dessutom lång erfarenhet av musiklivet innan The Bluerocks bildades och det från olika musikaliska uppsättningar, grupper och stilar. The Bluerocks musikaliska tyngdpunkt ligger som sagt åt rock och blues hållet. Om man nu skall peka på några musikaliska rötter så är det Chuck Berry, Robert Johnson, Rolling Stones, Eric Clapton, B.B. King, Howlin Wolf m.fl.

Bandet består av Peter Forsberg (gitarr, sång), Greger Hjelm (bas) och Håkan Widmark (trummor).

Ytterligare information fås av Pelle Leuf ordförande i Stockholms Bluesförening:

Exit mobile version