Site icon Nackanytt i Kvarnholmen Finntorp Saltsjöqvarn Finnboda Henriksdal

Tre bloggar om vår närnatur att ha koll på

Jag kan rekommendera tre flitiga bloggare som tar upp naturen på Ryssbergen, Henriksdalsberget, Finnberget, Svindersvik och Kvarnholmen.

Ronny Fors – Naturbloggen

Ronny är ordförande i Nacka Naturskyddsförening och guide på mina natur- och kulturvandringar från Henriksdalsberget till Ryssbergen respektive Kvarnholmen.

Utsikt från Henriksdalsberget / Trolldalen över Svindersviken (bild: Ronny Fors)

Han bloggar på http://ronnyfors.blogg.se om allt som berör Naturskyddsföreningens arbete i Nacka – naturvandringar, exkursioner, överklaganden, yttranden över detaljplaner och en hel del naturbilder med förklaringar av respektive djurs / växtens behov och betydelse.

Pernilla Rydmark – Ryssbergen

Punktörneblåvinge i Ryssbergen (bild: Pernilla Rydmark)

Pernilla jobbar på stiftelsen .SE och är engagerad i att företräda Vikdalsbornas intressen i Kvarnholmsprojektet som som via en tunnel ska skära igenom Ryssbergens urskog.

På bildbloggen http://www.ryssbergen.se publicerar hon dagligen ett bild från Ryssbergen, om det nu är en bild på en fjärill, ekar, vargmjölk eller taggtråd.

Anna Larsson – Natur i Nacka och Värmdö

Rådjur på Finnberget (bild: Anna Larsson)

Anna är amatör amatörfotograf som bor på Finnberget. Hon publicerar på http://nackavärmdö.se bilder tagna på Finnberget, Finnboda, Gäddviken och Kvarnholmen i Nacka, Älvsala och Bullandö på Värmdö.

Jag vill också tacka Anna för en bild som jag lånade till affischen för natur- och kulturvandringen från Henriksdalsberget till Kvarnholmen som jag och Ronny håller den 7 augusti.

Exit mobile version