Site icon Nackanytt i Kvarnholmen Finntorp Saltsjöqvarn Finnboda Henriksdal

Författaren Anna-Karin Palm i Henriksborg aktuell med ny bok

Anna-Karin Palm som bor i Danviks dårhus i Henriksborg är aktuell med boken Snöängel – en roman på 444 sidor som utkommer på Albert Bonniers Förlag.

Anna-Karin Palm

Romanen utspelas i mitten av 80-talet. ”Homosexuella män misshandlas. EAP sprider hatpropaganda på Sergels torg. Catrine da Costa har mördats, och Olof Palme förföljs av en ansiktslös man med en hund”, skriver Svenska Dagbladet.

”Snöängel” är en storslagen roman. Anna-Karin Palm ger en både gåtfull och väl genomlyst bild av tiden, en tid som i hög grad präglat vår tids medvetande men som också skyms i vår tids hållningslösa brus”, skriver SvD vidare.

”Hon lockar fram det magiska i till synes slumpartade händelser, det sköna i det okända men också i det allra mest prosaiska, som ­personalens välkoreo­graferade dans bakom disken en fredagseftermiddag på Systemet”, skriver Expressen.

”Anna-Karin Palm rör sig i en litterär skattkammare. Och hon gör det inte helt lätt för sig eller för sina läsare genom att boken igenom arbeta med korrespondenser, som kan te sig förbryllande på ytan”, skriver DN.

P.S. Visste du att Anna-Karin Palm debuterade för tjugo år sedan med romanen Faunen. Sex år senare kom Målarens döttrar.

Exit mobile version