Site icon Nackanytt i Kvarnholmen Finntorp Saltsjöqvarn Finnboda Henriksdal

Överklaganden av Kvarnholmsförbindelsen avslagna

I veckan skrev gratistidningen Mitt i Nacka att länsstyrelsen har avslagit överklaganden av planerna för en förbindelse mellan Kvarnholmen och Nacka Forum som består av en en bro över Svindersviken och en tunnel rakt genom Ryssbergens värdefulla natur.

Svindersviksbron mellan Kvarnholmen och Ryssbergen (bild: JM)

I tidningen uttalar sig Åsa Mallmin och Pernilla Rydmark, två grannar från Vikdalen – ett bostadsområde som ligger mellan Nacka strand och Ryssbergen. “Kommunen vill inte ens veta vad vi tycker”, säger Pernilla om att det är svårt att nå Nacka kommuns öra om hur man tycker om planerade byggprojekt.

Projektet är också intressant i diskussionen om Nacka kommuns skuldberg. “De säger att det ska kosta 350 miljoner kronor men det är man ju också lite orolig för”, säger Åsa Mallmin som har bott i Vikdalen i 20 år. Avtalet säger nämligen att kommunen står för eventuella fördyrningar.

Även Lennart Nilsson, folkpartist och en av allianspolitikerna som röstade mot planerna, är rädd för en fördyrning: “Det finns inget incitament att hålla nere kostnaderna när kommunen står för alla fördyrningar”.

>> Läs hela artikeln i Mitt i Nacka, 15 november 2011  (bläddra till sida 4)

Exit mobile version