Site icon Nackanytt i Kvarnholmen Finntorp Saltsjöqvarn Finnboda Henriksdal

Återigen svårt att köpa färdbiljett för buss 53, 71 och 402

Trots att vi lever i en marknadsekonomi kan SL gång på gång införa olika metoder för att göra det svårt att köpa månadskort, rabattremsor eller enkelbiljett. Det slår hårt mot oss som bor en bit ifrån närmaste närbutik.

Buss 71 stannar på Kanalvägen i Henriksdalshamnen

När SL stängde möjligheten att köpa färdbiljetter på bussen, införde man i alla fall så småningom möjligheten att köpa biljetter via mobilen och i automaterna på exempelvis Henriksdalsberget och vid Saltsjöbanans station Henriksdal, och remsor på Danviksklippan livs, servicebutiken i DanvikCenter och ICA Nära Henriksdal.

Men SL förbjöd våra närbutiker att sälja månadskort. För runt ett år sedan fick ICA Nära Henriksdal äntligen möjlighet att utfärda månadskort så att vi slipper åka till Sickla, Hammarby sjöstad eller Slussen för att göra det. Det krävdes insändare, namninsamlingar och brev till de ansvariga i flera år.

Men nu stänger återigen SL olika möjligheter att köpa färdbiljetter:

  1. Biljettautomaterna har antingen stängts av eller tagits bort vid Henriksdalsbergets busshållplats, Henriksdal station och annat håll; ICA Nära Henriksdals är stängt på tidig morgon, så du kommer att behöva gå till Slussen om du inte lyckas köpa färdbiljett via SMS.
  2. Från den 1 december kommer inte längre du som har en mobiltelefon med ett oregistrerat kontantkort att kunna köpa en sms-biljett. Det beror på regler i nya betaltjänstlagen. Läs mer…
  3. SL ska avskaffa remsorna och istället införa ett kort för det också. Men för att hantera SL-kort behövs ett visst system. Så det kommer återigen bara ICA Nära Henriksdal att kunna hantera. Men knappast Danviksklippans livs, Finnberget pizzeria och liknande.

>> Läs här om kommunikatonerna på Västra Sicklaön

Exit mobile version