Site icon Nackanytt i Kvarnholmen Finntorp Saltsjöqvarn Finnboda Henriksdal

5 maj och 12 augusti: Natur- och kulturvandringar till Ryssbergen och Kvarnholmen

Ta gärna fram kalendern och reservera tid för följande två natur- och kulturvandringar anordnade av mig, Nacka Naturskyddsförening och Nacka Hembygdsförening: 5 maj Kvarnholmen till Henriksdalsberget via Finnberget och Finnboda, samt 12 august Henriksdalsberget till Ryssbergen via Svindersvik.

Vandringarna kommer att finnas som programpunkter i Naturskyddsföreningen och Hembygdsföreningens program. Information kommer ocks att skickas till Nacka Värmdö Posten, Mitt i Nacka, Mitt i Södermalm, Sjöstadsbladet och Södermalmsnytt.

Du får gärna ta med informationen i din bostadsrättsförenings nyhetsbrev eller webbplats:

5 maj

Vandring på Kvarnholmen i Nacka 2008

Natur- och kulturvandring mellan Kvarnholmen och Henriksdalsberget längs med Kvarnholmsvägen och möjligtvis en fika på Fogia kafé eller F/B Sea.
Fokus: Trolldalens och Kvarnholmens hotade natur; Framtida stadsdelen på Kvarnholmen; Kvarnholmens, Finnbodas och Gäddvikens industrihistoria; Miljonprojektsarkitektur, rappare och fotbollsproffs på Henriksdalsberget; Evert Taubes besök på Finnberget etc.
Samling: Klockan 11 vid buss 402:s ändhållplats på Kvarnholmen (vilken som är ändhållplatsen beror på byggprojektet i området).
Kostnad: Gratis. Du får dock gärna bli medlem i Naturskyddsföreningen eller Hembygdsföreningen.
Utrustning: Bra skodon (det kan bli brant på vissa ställen), regnskydd (man vet aldrig), vattenflaska och fika (om du föredrar medhavd istället för att inhandla på café).
Guidning: Ronny Fors, biolog och Konstantin C Irina, bloggare och hobbyspråkrör

12 augusti

Skogen Trolldalen på Henriksdalsberget inbjuder till vandringar och promenader

Natur- och kulturvandring mellan Henriksdalsberget och Ryssbergen via Svindersviken och möjlig fika i Svindersviks brygghus.
Fokus: Ryssbergens, Trolldalens och Svindersvikens hotade natur; Vikingarnas närvaro i trakten; Svindersviks rokokogård och sjunkna skepp;
Samling: Klockan 10 utanför ICA Nära Henriksdal på Henriksdalsberget. Hit kommer du lättast med bussarna 53 eller 469.
Kostnad: Gratis. Du får dock gärna bli medlem i Naturskyddsföreningen eller Hembygdsföreningen.
Utrustning: Bra skodon (det kan bli brant på vissa ställen), regn- och solskydd, vattenflaska och fika (om du föredrar medhavd istället för att inhandla på café).
Guidning: Ronny Fors, biolog och Konstantin C Irina, bloggare och hobbyspråkrör

Exit mobile version