Site icon Nackanytt i Kvarnholmen Finntorp Saltsjöqvarn Finnboda Henriksdal

Rapparduon Cedd & Jeff släppte video till Smider Planer

HENRIKSDALSBERGET | I går blev många ungdomar och hiphop-anhängare på Henriksdalsberget och resten av Nacka och Stockholm glada att äntligen få se videon till Nacka kommun ungdomskulturstipendiaterna Cedd & Jeff.

Cedd & Jeff har sina rötter på Henriksdalsberget, och det syns också i Jonas Embrings dokumentär Mio som gick på bio och tv för några år sedan. Även videon Smider Planer spelades in i garager på Henriksdalsberget september förra året.


(videon syns dagen till ära nu även på startsidan av youtube.com/VastraSicklaon)

“HELT NY NIVÅ PÅ VIDEOSEN NU FÖR TIDEN feet låt”, “Lätt värd 4 års väntan!!” och “Fet!” är några av kommentarerna på Cedd & Jeffs sida på Facebook och videons sida på YouTube.

Smider planer är en singel från mixtapet Huvudstadens Söner. Videon har regisserats och redigerats av barndomsvännen Arkam Shafii. Drujar Amin stod för foto, Hurricane Productions för musik och Marko Hakorinne för intromusiken.

Arbetet med Huvudstadens Söner började för runt två år sedan som uppföljare på första mixtape Fast i vår trakt. “De spelade in ett par låtar men ungefär halvvägs in i projektet stannade grabbarna upp lyssnade igenom låtarna men inget lät exakt så som de ville, vilket ledde till en paus med musiken”, skriver hiphop-magasinet Kingsize. >> Läs hela deras kommentar

Men för fem månader sedan fortsatte alltså arbetet. Och in i det sista jobbade man som konversationen på Facebook aslöjar: ” har krigat som fan med det men programmet vill inte eller när den väl kommer ut så hakkar den. Arkam håller på att testa en ny inställning nu men om det inte går så skicka ditt nummer på inbox så ber jag honom ringa dig för jag vet att du kan sånt!!”

>> Läs mer om musik och musiker på Västra Sicklaön

Exit mobile version