Site icon Nackanytt i Kvarnholmen Finntorp Saltsjöqvarn Finnboda Henriksdal

Socialdemokraterna undrar varför hissen i Finnboda inte byggs

Alla partier i Nacka kommun verkade överens om att bygga hissen mellan Danvikshem / seniorhuset / brf Finnboda Trädgårdar och Finnboda hamn men ändå säger styrande Alliansen att det saknas förutsättningar för en sådan hiss.

Socialdemokraterna ställer därför på nästa kommunfullmäktige frågan till kommunchefen Mats Gerdau:

”(…) Det har nu kommit till vår kännedom att fastighetsägarna är överens om hissbygget. En av fastighetsägarna, HSB, har sedan tidigare uttalat sig positiv om möjligheterna till en hiss. Tack vare de boendens idoga arbete har den andra fastighetsägaren, Vimpelkullen, tecknat en avsiktsförklaring för att möjliggöra hissbygget. De boende har därmed lyckas övervinna de stora hinder som kommunens politiska majoritet misslyckats med. Detta gjordes för över ett halvår sedan. Dock har varken någon information om detta redovisats för kommunstyrelsen, eller några substantiella steg tagits för att bygga hissen. (…) Avser den politiska majoriteten att starta bygget av hissen i Finnboda inom detta år? nästa år? eller denna mandatperiod?”

Kommunchefen Mats Gerdau har redan gett sitt svar på denna interpellation:

”(…) Hissen skulle ta i anspråk de parkeringsplatser som tillhör Disponentvillan och de går inte att tillskapa på annan plats utan att andra skulle bli av med sina parkeringsplatser. Därutöver har bygget av de nya östra korshusen uppe på berget nu kommit så långt att de gående till den övre hissentrén skulle behöva passera bostadsrättsföreningens gård. Alltså saknas i dagsläget fortfarande förutsättningar för att kunna bygga hissen.”

Förslag på hiss mellan Finnboda och Danvikshem
Exit mobile version