Site icon Nackanytt i Kvarnholmen Finntorp Saltsjöqvarn Finnboda Henriksdal

Många gång- & cykelvägar dåligt snöröjda trots att det har gått dagar sedan snöstormen

Grannar på Henriksdslsringen, Finnboda, Saltsjöqvarn och Kvarnholmen har hört av sig om obefintlig eller dålig snöröjning av gång- och cykelvägar, inte minst nära busshållplatser.

Henriksdals busshållplats

Busshållplatsen i Henriksdal på Nackasidan har aldrig snöröjts. Tvärtom så har snön slungats från Värmdövägen mot busshållplatsen så att vallar har bildats.

Det gjorde att bussar har svårt att öppna dörrar och folk att ta sig över vallarna. Många bussar stannar därför en bit bort från vägkanten.

“Henriksdal var ändå värst. Vet inte hur det är nu, men igår när jag skulle till jobbet och klev av bussen i henriksdal. Var tvungen att gå på bilvägen och hålla mig i bussen för att komma bort. Hemskt!”, skriver Emelie L. På Facebook.

Kvarnholmsvägen

Det går inte att ta sig från busshållplatsen för buss 53 och 402 till övergångsstället vid rondellen. Snö, ngn gammal matta och busskylt står i vägen.

Snöhögar på gångvägen vid Henriksdalsviadukten

Henriksdalsbacken och Henriksdalsringen

Petter Zethreus (moderaterna) vill skövla Trolldalen i Henriksdalsbacken för att öka tryggheten. Men det verkar vara dåliga snöröjningen som är källan till otryggheten i backen.

“Superkul att cykla på med barn i 5-årsåldern!”, skriver David på Instagram.

Snöhögar på gång- och cykelvägen i Henriksdalsbacken

Det ser inte bättre ut på trottoaren i Henriksdalsringen. “Han som plogar och sandar, glömde han dra ner plogen eller?”, undrar Alexander T på Facebook.

“och varför är inte trottoarerna plogade? här fick man själv skotta utanför 51an så man slapp kliva över drivan & så ev ambulanspersonal kommer fram”, skriver Cederskog W. på Facebook.

Snötäckta gångvägen på Henriksdalsringen

Saltsjöqvarn

“Västra Finnbodavägen där buss 55 går var fortfarande inte plogad vid 13-tiden idag”, skriver Jane-Marie R på Facebook.

“Jag kan köra ut fr vårt garage tack vare 4-hjulsdrift. Verkar som kommunens Tekniska förvaltning på många vis struntar i Saltsjöqvarn/Danvikstrands området!”, skriver en granne på Messenger.

Gångvägen i Saltsjöqvarnsbacken

Finnboda

“Vid Finnboda igår såg jag folk med barnvagnar som var tvungna att lyfta ur småbarn ur vagnarna för att inga barn skulle ramla ur vagnarna medans dom konka över som över snödrivor”, skriver Emelie L på Facebook.

“Trottoaren vid Finnboda Varvsväg är isbelagd sen några dagar. Vem är försäkringsansvarig vid olycka?”, säger Irene S på Facebook.

Kvarnholmen

“P-platser Mjölnarvägen otillgängliga utan egen spade…”, skriver Per T från Kvarnholmen på Facebook.

P-platser på Mjölnarvägen

Denna bild visar trappan upp mot Kvarnholmens centrum från Kvarnholmsvägen. “Tycker synd om äldre personer som ska ta dig upp för trappan. Både vårdcentral och tandläkare finns i byggnaden”, skriver Britt-Marie S på Facebook.

Trappa mellan Kvarnholmsvägen och Kvarnholmens Centrum

“Det kanske största problemet är den obefintliga snöröjningen och halkbekämpning på de under byggtiden provisoriska gångvägarna, t.ex. den i viken mellan Finnboda och Kvarnholmen”, skriver Stefan K-J på Facebook.

Exit mobile version