Site icon Nyheter från Henriksdal, Kvarnholmen, Saltsjöqvarn & Finnboda

Snabbesök på caféet Socker & Salt efter ägarbytet

SALTSJÖQVARN | Idag var det dags att kolla hur det går för matcaféet Socker & Salt i Saltsjöqvarn efter att Ulrica Carlsson lämnade över caféet till Hamid i början av december 2011.

Jag testade en caffé latte, som faktiskt smakade kaffe och inte välling. Däremot hade jag svårt att identifiera kakan som morotskaka. Så jag frågade vad det är, när jag köpte den. Kakan såg nämligen ut som pizza och smakade tyvärr inte så mycket.

Hamid verkade vara mest stolt över sina nya maträtter, däribland vegetarisk lasagne, Janssons frestelse och spaghetti bolognese. ”Jag lagade allt hemma i morse”, sade Hamid till en kund. ”Inget kommer från burken”, försäkrar Hamid till mig om att han gör allt själv från scratch.

Däremot kommer Hamid inte att kunna ta hand om Socker & Salts grupp på Facebook och sockerochsalt.se. ”Det här med Internet är tyvärr mitt handikapp”, förklarar han om han inte kommer att kunna ge den informationen på Internet som Ulrica erbjöd sina kunder.

Utvecklingsplaner

Hamid berättar för mig att han först vill kolla hur det hela utvecklar sig. Han har planer på att ansöka om vin- och ölrättigheter för matcaféet i Saltsjöqvarn. Dessutom funderar han på att erbjuda brunch på lördagar.

Hamid verkar i alla fall vara en trevlig och social person.

>> Läs mer om caféer och restauranger på Västra Sicklaön

Exit mobile version