Snabbesök på caféet Socker & Salt efter ägarbytet

SALTSJÖQVARN | Idag var det dags att kolla hur det går för matcaféet Socker & Salt i Saltsjöqvarn efter att Ulrica Carlsson lämnade över caféet till Hamid i början av december 2011.

Jag testade en caffé latte, som faktiskt smakade kaffe och inte välling. Däremot hade jag svårt att identifiera kakan som morotskaka. Så jag frågade vad det är, när jag köpte den. Kakan såg nämligen ut som pizza och smakade tyvärr inte så mycket.

Hamid verkade vara mest stolt över sina nya maträtter, däribland vegetarisk lasagne, Janssons frestelse och spaghetti bolognese. “Jag lagade allt hemma i morse”, sade Hamid till en kund. “Inget kommer från burken”, försäkrar Hamid till mig om att han gör allt själv från scratch.

Däremot kommer Hamid inte att kunna ta hand om Socker & Salts grupp på Facebook och sockerochsalt.se. “Det här med Internet är tyvärr mitt handikapp”, förklarar han om han inte kommer att kunna ge den informationen på Internet som Ulrica erbjöd sina kunder.

Utvecklingsplaner

Hamid berättar för mig att han först vill kolla hur det hela utvecklar sig. Han har planer på att ansöka om vin- och ölrättigheter för matcaféet i Saltsjöqvarn. Dessutom funderar han på att erbjuda brunch på lördagar.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Hamid verkar i alla fall vara en trevlig och social person.

>> Läs mer om caféer och restauranger på Västra Sicklaön

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

3 reaktioner till “Snabbesök på caféet Socker & Salt efter ägarbytet”

  1. Socker och Salts akilleshäl var öppettiderna… Det är svårt att köpa saker av dom när dom stänger kl 15.00 på vardagar… Dvs om man bor i området, jobbar på annat ställe och vill köpa ngt till kvällen…

    Fast om kvaliteten sjunker så kommer det inte att fungera… Tiden får utvisa hur det går…

  2. Jättetråkigt att Ulrica sålt stället. Hon var trevlig och duktig. Hoppas inte att det förvandlas till något skabbigt Delicatofik nu bara. Morotskakan såg inte alls god ut. Har karln aldrig bakat förut? Lovar inte gott…

  3. Ha ha så du gillade int min latte förut eller var det bara taget från nåt annat ställe? Jag tror att Hamid kommer få mer koll efter nyår då han bara ha ett café att driva…. Men tråkigt med hemsidan/ Facebook, det håller jag med om. Men ni får väl stå ut med mina inlägg då och då! Där kan ni ju nå mig också 🙂 Ha det // Ulrica

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: