Site icon Nackanytt i Kvarnholmen Finntorp Saltsjöqvarn Finnboda Henriksdal

Georg Suttner, konstnärsprofilen på Danviksklippan, har lämnat oss

28 januari 2014 har Georg Suttner, född 1922, gått ur tiden efter en tids sjukdom. Georg, som flyttade 1966 till Danviksklippan, intervjuade jag 2009 i sin ateljé Mallongen på Södermalm.

En av Georg Suttners målningar

Georg Suttner är representerad på ett flertal museer runt om i Sverige, däribland Moderna museet och i Statens konstråds samlingar.

Han var med i konstnärsgruppen Aktiv färg, har varit rektorför Kungliga Konsthögskolan, professor i målning och prefekt vid konsthögskolan i Umeå samt huvudlärare vid konsthögskolan Valand i Göteborg. Georg har också undervisat vid Kunstakademiet i Trondheim och grundade tillsammans med Arne Isacsson Gerlesborgskolan. Läs mer om Georgs konstnärskap i minnesordet i Sydsvenskan.

Georg Suttner i ateljén på Mallongen, Södermalm

“Självklart tar jag som målare till mig omgivningen: Ljuset, vattnet, klipporna, vinden och den gröna naturen. Vatten har ofta förekommit i mina tavlor. Det som intresserar mig är även människans inställning till naturen. Och Danviksklippan är som ett litet landskap i sig med alla element som inspirerar mig”, sade han till mig vid intervjun i Mallongen 2009. Läs hela intervjun med Georg.

 

59.31252818.106083
danvisklippan
Exit mobile version