Site icon Nackanytt i Kvarnholmen Finntorp Saltsjöqvarn Finnboda Henriksdal

Friluftsfrämjandets grupp för yngsta barnen fortsätter på Kvarnholmen

Öppna skogsgläntan, Friluftsfrämjandets grupp för de yngsta barnen (0-2 år), forstätter att träffas till hösten på onsdagar klockan 13:00-14:30 på Kvarnholmen med start 14 september.

I sällskap med sin daglediga vuxen och ledaren Sanna upptäcker och utforskar barnen tillsammans skogen och naturen på Kvarnholmen.

Barn som inte kan gå själva kan bäras i t.ex. famnen, sjal eller sele. Gruppen går inte långt eller snabbt. Under sju onsdagar sjunger, leker och fikar barn och föräldrar tillsammand ungefär som i öppna förskolan fast alltid utomhus (och i alla väder).

Samling på gräsmattan i Kvarnholmsparken på östra udden.

Kostnad 100 kronor / barn och medlemskap i Friluftsfrämjandet för barnet.

Vill du och ditt barn prova på en gång innan barnet löser medlemskap i Friluftsfrämjandet så går det bra. Skicka då ett mejl till ledaren Sanna, se mejladresss i inbjudan.

Konstantinos Irina – det är jag som skriver!

Konstantinos Irina

Jag som driver nyhetssajten sedan 2007 heter Konstantinos Irina, är hemma i Saltsjöqvarn & bodde innan dess på Henriksdalsringen.

Sedan hösten 2022 är jag också ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige där jag kämpar för de lokala frågorna som hamnar i kläm när Nacka bygger stad:

1. Bevara naturen runt Svindersviken Trolldalen, Ryssbergen, Svindersberg, östra Kvarnholmen & södra Finnberget borde bli naturreservat.

2. Trygga våra barns framtidsäkra skolvägarna vid Kvarnholmsvägen och i Henriksdalsbacken när Nacka bygger stad, bygg hemmanära idrottsplatser, ta inte bort Vilans stora generösa skolgård…

3. Förhindra en trafikinfarkt på Kvarnholmsvägenbygg om vägen och korsningen, ge seniorerna vid Danvikshem en hiss, bygg en gångbro till Sickla, höj turtätheten på buss 55 & upp till Finnberget, fixa cykelvägen längs med Kvarnholmsvägen, öppna upp strandpromenaden i Finnboda

4. Stötta lokala kultur- och föreningslivet & bevara Nackas kulturmiljöer – öppna ett bibliotek på Kvarnholmen, erbjud föreningslivet med billiga lokaler, stötta Café Vy på Henriksdalsringen, riv inte / flytta historiska hus som Nacka station och disponentbostaden i Finnboda…

Exit mobile version