Site icon Nackanytt i Kvarnholmen Finntorp Saltsjöqvarn Finnboda Henriksdal

Ny skrivelse till Trafiknämnden om buss 55

crop businessman giving contract to woman to sign

Photo by Andrea Piacquadio on Pexels.com

100 grannar från Danvikshem, Saltsjöqvarn, Danviksklippan, Finnboda och Finnberget har redan skrivit på en ny skrivelse till Trafiknämnden i region Stockholm om buss 55.

För två veckor sedan skrev jag om att nätverket för buss 55 träffades hos bostadsrättsföreningen Tanto för att diskutera hur vi går vidare med vårt engagemang för buss 55. På mötet deltog:

Nätverket för buss 55 på möte hos brf Tanto

Nya ledamöter i Trafiknämnden

Vi kom överens om att skicka en ny skrivelse till Trafiknämnden i region Stockholm. 7 december kommer ledamöterna i Trafiknämnden 2023 – 2026 att röstas fram utifrån att Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Centerpartiet nu styr i regionen med stöd från Vänsterpartiet.

Vår skrivelse (som vi senare kommer publicera här) berättar om

Fokus på dialog

Eftersom vi märkte att de olika bostadsområdena har olika behov och lösningsförslag så avslutas skrivelsen med en uppmaning att inleda en dialog med oss och titta på lösningar på riktigt.

Sedan tidigare har vi uttryckt att vi vill ha flera turer, bättre omstigningsmöjligheter vid Slussen, fler turer upp till Finnberget och en direkt förbindelse till Centralen.

Skriv under skrivelsen!

Vi har inte startat en ny namninsamling utan vill istället att så många som möjligt skriver under skrivelsen, både privatpersoner och boendeföreningar.

Hittills har runt 100 personer från Danviksklippan, Saltsjöqvarn, Finnboda, Finnberget, Finnbodaberget / Danvikshem och Henriksdalsringen skrivit på. Vi väntar in fler namn från Tanto och Hjorthagen.

Hör av dig till vastra.sicklaon@gmail.com om du också vill skriva under skrivelsen.

SL buss 55 på väg från Danvikshem till Henriksdalsberget
Exit mobile version