Site icon Nackanytt i Kvarnholmen Finntorp Saltsjöqvarn Finnboda Henriksdal

Kräv 11-spelarplan under samrådet för Sydvästra Plania!

Fotbollsturnering på Henriksdalsringens innergård

Fotbollsturnering på Henriksdalsringens innergård

Fram till 26 mars pågår samrådet för Sydvästra Plania inklusive Sicklavallen där nätverket Rädda Nackaidrotten länge har krävt en 11-mannaplan.

Var ligger Sydvästra Plania?

Sydvästra Plania ligger mellan Järlaleden, Gillevägen och Planiavägen söder om Sickla köpkvarter. Här vill kommunen bygga 200 lägenheter, en kvartersgata, ett torg och även två 7-spelarplaner.

Flygfoto över dagens Sydvästra Plania med Sicklavallen

Varför räcker det inte med planerade spelplan?

Eftersom Nacka kommun har ingått ett avtal med region Stockholm om att bygga över 13.000 lägenheter på västra Sicklaön för att få t-banan till Sickla och till Forum, har nätverket Rädda Nackaidrotten påpekat att kommunen i så fall måste skapa tillräckligt med sport- och fritidsanläggningar för de många barnen och ungdomarna som kommer bo här.

Tyvärr har Alliansen & Miljöpartiet inte hörsammat det behovet men åtminstone två 7-spelarplaner ingår nu i detaljplanen för Sydvästra Plania. Rädda Nackaidrotten förklarar att det behövs 11-manna spelplan för de högre åldrarna och om man vill träna och spela fotboll på riktigt.

Samtidigt stödjer Nackalistan, S och V idrottsrörelsens, föräldrarnas och ungdomarnas krav.

Samrådshandlingar

Detaljplansförslaget hittar du på

12 mars: Öppet hus i Sickla skola

Ett öppet hus hålls 12 mars, klockan 17:00 – 19:00 i Sickla skolas matsal. Matsalen ligger söder om gymnastikhallen och nås enklast från Gillevägen, skyltar kommer visa vägen.

På öppet hus får du tillfälle att träffa flera representanter från kommunen, prata om förslaget och ställa frågor vid stationer. Det kommer inte hållas någon presentation.

Så lämnar du synpunkter

Synpunkter på planförslaget lämnar du in till:

Eventuella synpunkter på planförslaget ska skriftligen ha kommit in senast den 26 mars 2024.

Konstantinos Irina – det är jag som skriver!

Konstantinos Irina

Jag driver denna nyhetssajt sedan 2007, är hemma i Saltsjöqvarn och bodde dessförinnan på Henriksdalsringen.

Hösten 2022 fick jag 781 personröster och är nu ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige. Jag kämpar för de lokala frågorna som hamnar i kläm när Nacka fokuserar på tunnelbanan till Sickla & Forum:

1. Bevara naturen runt Svindersviken & förbättra utemiljöer – Trolldalen, Ryssbergen, Svindersberg, östra Kvarnholmen & södra Finnberget borde bli naturreservat, skapa en hundrastgård i Saltsjöqvarn & Finnboda, skapa attraktivare utemiljöer på Kvarnholmen

2. Trygga våra barns framtid – öppna fritidsgård på Kvarnholmen, Finnboda och/eller Sickla, skapa en sommarverksamhet för ungdomar på Henriksdalsringen, säkra skolvägarna vid Kvarnholmsvägen och i Henriksdalsbacken, bygg hemmanära idrottsplatser

3. Öka framkomligheten för alla trafikanter – gör något åt köer, olyckor & fortkörning på Kvarnholmsvägen, ge seniorerna vid Danvikshem en hiss, bygg en gångbro till Sickla, slakta inte buss 402, 55 & 53, fixa cykelvägen längs med Kvarnholmsvägen, öppna upp strandpromenaden i Finnboda

4. Stötta lokala kultur- och föreningslivet & bevara Nackas kulturmiljöer – öppna ett kulturhus och/eller bibliotek på Kvarnholmen, erbjud föreningslivet med billiga lokaler, stötta Café Vy på Henriksdalsringen, riv inte / flytta inte historiska hus, öppna en mötesplats för äldre i Finntorp…

Exit mobile version