Site icon Nyheter från Henriksdal, Kvarnholmen, Saltsjöqvarn & Finnboda

Över 20 pers på vandringen i Trolldalen …trots midsommar

Efter att över 40 deltagare på förra vandringen i Henriksdal & Trolldalen lade jag vandringen på midsommar för att få en mer hanterbar uppslutning. Det kom ändå över 20 personer.

Deltagarna kom från Kvarnholmen, Henriksdalsringen, Danvikstrand, Finntorp, Björknäs, Värmdö, Haninge, Sjöstaden och östra Södermalm. Som vanligt en bra blandning.

Alla åldrar är välkomna till min vandring i Henriksdal och Trolldalen

Som vanligt berättade jag om Henriksdals historia, Henriksdalsringens arkitektur och invånare.

Därefter förklarade jag hur styrande borgerliga majoriteten i Nacka kommun vill förvandla våra trakter till tät stad med 18500 invånare år 2040. Och det hela för att få tunnelbanan till Sickla köpkvarter och Nacka Forum.

Lummiga skogen var betydligt skönare att vistas i en torget på Henriksdalsringen där Nacka kommun tog bort tråden

Därefter gick vi in i skogen Trolldalen som Nacka kommun vill exploatera i 3 etapper tills bara klippiga krönet och södra branten är kvar. Och det trots att över 1600 boende, miljö-, hembygds- och bostadsrättsföreningar har lämnat yttrandet under samrådet i våras att de vill ha kvar skogen i sin helhet.

Rösta på Konstantinos Irina i kommunalvalet!

Konstantinos Irina

Jag som driver den nyhetsbloggen heter Konstantinos Irina, är hemma i Saltsjöqvarn & bodde innan dess på Henriksdalsringen. I år kandiderar jag för Nackalistan för att kämpa för de lokala frågorna som har hamnat i kläm när Nacka bygger stad:

1. Bevara vår närnatur – Trolldalen, Ryssbergen & Svindersberg.

2. Trygga våra barns framtid – säkra skolvägar, hemmanära idrottsplatser, stora skolgårdar, strövområden…

3. Förhindra en trafikinfarkt på Kvarnholmsvägen – bygg om vägen, ge seniorerna en hiss, bygg en gångbro till Sickla, låt buss 53 återigen trafikera Saltsjöqvarn och Danvikshem…

4. Stötta lokala kultur- och föreningslivet – öppna ett kulturhus på Kvarnholmen, ge kulturbidrag till öppen scen på Henriksdalsberget…

Läs mer om varför du borde rösta på mig…

Exit mobile version