Site icon Nackanytt i Kvarnholmen Finntorp Saltsjöqvarn Finnboda Henriksdal

Bad och bastuflotte föreslås i Hammarby sjö

De officiella badmöjligheterna i Hammarby sjö, Svindersviken och Saltsjön är obefintliga trots att vi blir fler och fler. Inför valen dyker därför ofta upp idéer om badmöjligheter.

Sedan tidigare finns planer på ett utomhusbad utanför Elite Hotel Marina Tower i Saltsjöqvarn och badanläggning på Oceankajen på Kvarnholmen. Bastuförslaget på samma plats ogillades däremot av Nacka kommun.

Många grannar på Kvarnholmen och i Finnboda använder därför norra kajen och Hästholmssundet för att ta ett dopp medan man i Sjöstaden använder ”tårtan” för sånt.

I Hammarby sjö har redan inför valet till stadsfullmäktige 2018 Liberalerna i Stockholm stad föreslagit en badanläggning som dock efter valet glömdes helt.

Nu är det Centerpartiet i Stockholm stad som vill bygga ett bad och bastuflotte i Hammarby sjö och på andra ställen i staden.

Hammarby sjö

Konstantinos Irina – det är jag som skriver!

Konstantinos Irina

Jag driver denna nyhetssajt sedan 2007, är hemma i Saltsjöqvarn och bodde dessförinnan på Henriksdalsringen.

Hösten 2022 fick jag 781 personröster och är nu ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige. Jag kämpar för de lokala frågorna som hamnar i kläm när Nacka fokuserar på tunnelbanan till Sickla & Forum:

1. Bevara naturen runt Svindersviken & förbättra utemiljöer – Trolldalen, Ryssbergen, Svindersberg, östra Kvarnholmen & södra Finnberget borde bli naturreservat, skapa en hundrastgård i Saltsjöqvarn & Finnboda, skapa attraktivare utemiljöer på Kvarnholmen

2. Trygga våra barns framtid – öppna fritidsgård på Kvarnholmen, Finnboda och/eller Sickla, skapa en sommarverksamhet för ungdomar på Henriksdalsringen, säkra skolvägarna vid Kvarnholmsvägen och i Henriksdalsbacken, bygg hemmanära idrottsplatser

3. Öka framkomligheten för alla trafikanter – gör något åt köer, olyckor & fortkörning på Kvarnholmsvägen, ge seniorerna vid Danvikshem en hiss, bygg en gångbro till Sickla, slakta inte buss 402, 55 & 53, fixa cykelvägen längs med Kvarnholmsvägen, öppna upp strandpromenaden i Finnboda

4. Stötta lokala kultur- och föreningslivet & bevara Nackas kulturmiljöer – öppna ett kulturhus och/eller bibliotek på Kvarnholmen, erbjud föreningslivet med billiga lokaler, stötta Café Vy på Henriksdalsringen, riv inte / flytta inte historiska hus, öppna en mötesplats för äldre i Finntorp…

Exit mobile version