Site icon Nackanytt i Kvarnholmen Finntorp Saltsjöqvarn Finnboda Henriksdal

Många bra idéer samlades på trivselpromenaden på Kvarnholmen

Drygt 15 grannar från Kvarnholmen kom i tisdags till min trivselpromenad på för att samla idéer för hur man kan förbättra utemiljöerna. Bättre information och involvering, mer grönska och hundrastgårdar samt mindre stenkross och fula staket var några medskick.

Vi antecknade idéerna och tog bilder, renskriver och sorterar dessa för att senare återkomma för att kolla om vi har förstått rätt eller missat något.

Bristande information, involvering & otydligt ansvarsfördelning

De flesta deltagare började sin berättelse om hur de har identifierat ett förbättringsområde, hört av sig till KUAB eller Nacka kommun men fått besked om att det är den andra parten som ansvarar.

Några deltagare påpekade att KUAB tidigare jobbade mycket noga med att informera boende om vad som händer. Det fanns info på kvarnholmen.com, nyhetsbrev och infomöten.

Planerna är satta för Kvarnholmen med upp till 7000 boende men KUAB och Nacka kommun skulle ändå kunna involvera boende i frågor om utemiljön. Tidigare fanns öppna möten och workshops inom projektet Kolibri som landade i bl.a. temalekparken Lilla Kvarnholmen.

Tomma ytan under Munspelet

Norra kajen, Tre Kronors-backe och Hästholmsparken

Det som alla var överens om är att norra kajen, Kvarnholmens ansikte utåt, känns ofärdig och ogästvänlig:

Ogräset har tagit över Tre Kronors-backe

Var ska hundarna ta vägen?

Några deltagare påpekade att man har helt missat många av de runt 3000 personerna som redan bor på Kvarnholmen har skaffat hund men att det saknas hundrastgård.

En mindre hundrastgård ska utifrån ett medborgarförslag skapas mellan Svindersviksbron och skogsdungen på östra Kvarnholmen (= Fredriksberg) men det kommer inte räcka långt.

Konstantinos Irina – det är jag som skriver!

Konstantinos Irina

Jag driver denna nyhetssajt sedan 2007, är hemma i Saltsjöqvarn och bodde dessförinnan på Henriksdalsringen.

Hösten 2022 fick jag 781 personröster och är nu ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige. Jag kämpar för de lokala frågorna som hamnar i kläm när Nacka fokuserar på tunnelbanan till Sickla & Forum:

1. Bevara naturen runt Svindersviken & förbättra utemiljöer – Trolldalen, Ryssbergen, Svindersberg, östra Kvarnholmen & södra Finnberget borde bli naturreservat, skapa en hundrastgård i Saltsjöqvarn & Finnboda, skapa attraktivare utemiljöer på Kvarnholmen

2. Trygga våra barns framtid – öppna fritidsgård på Kvarnholmen, Finnboda och/eller Sickla, skapa en sommarverksamhet för ungdomar på Henriksdalsringen, säkra skolvägarna vid Kvarnholmsvägen och i Henriksdalsbacken, bygg hemmanära idrottsplatser

3. Öka framkomligheten för alla trafikanter – gör något åt köer, olyckor & fortkörning på Kvarnholmsvägen, ge seniorerna vid Danvikshem en hiss, bygg en gångbro till Sickla, slakta inte buss 402, 55 & 53, fixa cykelvägen längs med Kvarnholmsvägen, öppna upp strandpromenaden i Finnboda

4. Stötta lokala kultur- och föreningslivet & bevara Nackas kulturmiljöer – öppna ett kulturhus och/eller bibliotek på Kvarnholmen, erbjud föreningslivet med billiga lokaler, stötta Café Vy på Henriksdalsringen, riv inte / flytta inte historiska hus, öppna en mötesplats för äldre i Finntorp…

Exit mobile version