7 maj: Diskussion om byggplaner för Henriksdalshamnen och Sjöstaden

HENRIKSDALSHAMNEN | Sjöstadsbladet har i en artikel sammanfattat hur planeringshorisonten för exemeplvis projektet Danvikslösen (= byta plats på Saltsjöbanan och Värmdövägen) har flyttats från 2010 till 2017.

Gångväg mellan Kanalvägen och kvarter Båtklubben i Henriksdalshamnen
Gångväg mellan Kanalvägen och kvarter Båtklubben i Henriksdalshamnen

Uppskjutningen av projektet påverkar grannarna i Henriksdalshamnen, där man kommer att tvingas leva med bruset från biltrafiken, utsikten mot Värmdövägen (= grön vägg som bullerskydd) och lågt underlag för traktens restauranger och kommande närbutiken (pga att inte fler kan flytta in) i runt tio år till.

Istället för att kunna bygga bostäder på andra sidan Kanalvägen blir grönytan mot Värmdövägen tills vidare park.

Anledningen till uppskjutningen är Slussen-projektet, nya prioriteringar hos tjänstemän och politiker i Nacka, Stockholm och länet, samt att ingen vill betala för kalaset.

I höst börjar Familjebostäder också bygga caféet på Lugnets terrass.

Intresserade är välkomna att besöka informations- och diskussionskvällen med Martin Skillbäck från Stockholm stads exploateringskontor: 7 maj, klockan 19:00 i Glashus Ett (Lugnets Allé 39). Sjöstadens hembygdsförening arrangerar.

Läs hela artikeln i Sjöstadsbladet.

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: