Konstantinos Irina kandiderar för Nackalistan i kommunalvalet 2022

Konstantinos Irina heter jag och kandiderar för Nackalistan i kommunalvalet 2022. Sedan 2007 engagerar jag mig för bevarandet av Trolldalen, en hiss för seniorerna på Finnbodaberget, att buss 53 trafikerar Saltsjöqvarn & Danvikshem igen och andra lokala frågor.

Jag har hittills hållit mig borta från politiken eftersom jag vill driva lokala frågor som inte har något att göra med cirkusen i riksdagen. Det är därför jag nu kandiderar för Nackalistan som du kan rösta på oavsett om du väljer rött, grönt, blått eller inte alls på riksnivå.

Konstantinos Irina - kandidat i kommunalvalet 2022
Konstantinos Irina

Om jag blir vald till Nacka kommunfullmäktige vill jag även fortsättningvis engagera mig för fyra frågor:

1. Bevara vår närnatur – Trolldalen, Ryssbergen & Svindersberg!
Exploatera inte Trolldalen utan lyssna på de över 1600 yttrandena som har kommit in från boende under samrådet. Gör även hela Ryssbergen till naturreservat, inte bara 25 %. Och behåll även de mindre oaserna runt Danvikshem, Svindersberg, Finnberget, i Saltsjöqvarn (Bageriberget) och på östra Kvarnholmen.

2. Trygga våra barns framtid!
Behåll säkra skolvägen mellan Henriksdalsringen och Vilans. Tyvärr planerar Nacka kommun att underdimensionera skolgården när framtida Vilans skola uppförs. Bygg hemmanära fritids- och idrottsanläggningar så att blir lätt för barnen och deras föräldrar att ta sig dit.

3. Förhindra en trafikinfarkt på Kvarnholmsvägen!
Trafiken på Kvarnholmsvägen växer till över 24000 fordon / dag år 2030. Redan nu är det trafikstockningar. Ge seniorerna på Finnbodaberget en hiss, låt buss 53 återigen trafikera Danviken, Saltsjöqvarn & Henriksborg med fler turer upp till Finnberget och uppför en gångbro för Henriksdalsringen – Sickla.

4. Stötta det lokala föreningslivet!
Nacka kommun har inte investerat en enda krona i det lokala kultur- och föreningslivet. Bygg ett kulturhus i Havrekvarnen på Kvarnholmen. Samtidigt borde kommunen bevilja kulturbidrag till Café Vy på Henriksdalsberget för att skapa en mindre evenemangplats.

Demonstration utanför Trafikförvaltningen för buss 53
Demonstration utanför Trafikförvaltningen för buss 53 – här leder jag en delegation med boende från Nacka och Stockholm

Så går det för frågorna som jag driver

Vem är jag?

Jag är uppvuxen i Österrike där jag pluggade media och kommunikation. Efter studietiden flyttade jag till Sverige. Först bodde jag i 10 år på Henriksdalsringen där jag engagerade mig i Hyresgästföreningen och senare tog plats i bostadsrättsföreningen Svindersviks styrelse. Därefter flyttade jag till Saltsjöqvarn.

De senaste 20 åren har jag jobbat som specialist och chef inom kommunikation och marknadsföring med fokus på digital transformation på Electrolux, SCA, Philips, ICA och Arbetsförmedlingen.

Demonstration för Ryssbergen, Trolldalen och Svindersberg utanför Nacka stadshus
Konstantin Irina och Annika Drougge håller tal för Trolldalen, Ryssbergen och Svindersberg utanför Nacka stadshus

Varför jag engagerar mig i lokala frågor?

2007 såg jag hur gamla industrier som Saltsjöqvarn, Finnboda & Kvarnholmen omvandlas till bostadsområden. Grannar som har bott länge på Finnberget, Danviksklippan och Henriksdalsberget undrade vad som händer. Nyinflyttade grannar undrade däremot var de har hamnat.

Namninsamling tillsammans med Vibeke Bouchette för en hiss mellan seniorhuset och Finnboda
Namninsamling tillsammans med Vibeke Bouchette för en hiss mellan seniorhuset och Finnboda

Sedan dess försöker jag som politiskt oberoende att skapa broar mellan de här två grupperna så att västra Sicklaön växer ihop och blir ett bra ställe att bo på. Det gör jag genom att:

Konstantin Irina firar Magnoliadagen med bl.a. Ingrid Boström från Nacka Hembygdsförening och Margareta Ullhammar, tid. kommunalråd för Liberalerna
Sedan 2010 håller jag Magnoliadagen – här med bl.a. Ingrid Boström från Nacka Hembygdsförening och Margareta Ullhammar, tid. kommunalråd för Liberalerna

2 reaktioner till “Konstantinos Irina kandiderar för Nackalistan i kommunalvalet 2022”

  1. Vad kul att du gillar sidan Jag håller mig till själva halvön Västra Sicklaön också därför att jag inte rör mig så mycket söder om Lugnets trafikplats för att vad det skulle kännas genuint.

  2. Hej, hittade precis till denna webbplats. Jättekul att se en sida som bevakar vad som händer på västra sicklaön. Har du funderat på att utvidga din bevakning söderut, för att täcka hela västra sicklaön? Nacka kommun kallar allt väster om saltsjöbadsleden för västra sicklaön och har ju en hel del spännande planer för framtiden på gång de närmaste åren mellan sickla och nacka forum. Mycket som berör ditt nuvarande täckningsområde direkt eller indirekt genom trafikarbeten, byggarbeten och liknande.

    mvh
    Joakim

Kommentera

%d bloggare gillar detta: