Evenemang

I engagemanget för Västra Sicklaön mellan Nacka och Stockholm ingår även fysiska evenemang: Bomöten, natur- och kulturvandringar och Tora Dahls magnoliadagen.

Natur- och kulturvandringar

Några gånger om året (främst under våren och sommaren) anordnar Konstantinos Irina natur- och kulturvandringar tillsammans med Naturskyddsföreningen i Nacka och Nacka Hembygdsförening. De är gratis och har upp till 70 deltagare. Följ bloggen för att ha koll på vilka vandringar som planeras framöver.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Bomöte på Vilans skola om planprogrammet för HenriksdalEngagemang under samrådsmöten

Nacka kommun vill skapa en mycket tät stad på Västra Sicklaön. Det är därför många samråd är på gång där Konstantin Irina hjälper till att informera grannar, hitta en gemensam nämnare och aktivera grannar, bostadsrättsföreningar och folkrörelser (Hembygdsföreningen, Hyresgästföreningen, Nacka Miljövårdsråd, Svenska Turistförening m.fl.) att lämna in synpunkter. Boendemöten, byggvandringar, namninsamlingar, nätverksmöten, insändare och lokal media är några sätt att engagera sig.

Mest framgångsrikt var aktiviteterna under samrådet för planprogrammet för Henriksdal med en namninsamling med 700 underskrifter, runt 140 deltagare på ett bomöte, en stadsvandring med ett 20-tal deltagare, över 480 synpunkter samt ett nytt och mjukare planförslag som tar mer hänsyn till de boendes intressen.

Magnoliadagen för Tora Dahl

En gång om året (slutet av april / början av maj) samlas grannar vid Tora Dahls magnolia mellan Danvikshem och Vilans skola för att med musik och några minnesord komma ihåg denna författarinna som växte upp som fosterbarn i Henriksdal. Läs mer om Magnoliadagen…

Naturfototävling

En gång om året uppmanar Konstantin Irina grannar att fota av naturen i Henriksdal, Saltsjöqvarn, Finnboda och Kvarnholmen för att påminna folk om vilken fin omgivning vi bor i och som bör skyddas när Nacka kommun förtätar. 2017 inkom 60 bidrag märkta på Instagram med #naturvästrasicklaön. 2016 inom nästan 40 bidrag märkta på Instagram med #trolldalenhenriksdal.

fotosafari i skogen trolldalen i nacka
Fotosafari i Trolldalen

2 reaktioner till “Evenemang”

  1. Jag minns att jag har sett en plan på att låta promenaden fortsätta runt Danviksklippan, men minns inte källan. Ska bli intressant att se hur man löser en potentiell fara med att båtarna åker in i strandpromenaden. Konflikter men klätterklubbarna kanske också uppstår.

  2. Fråga: Finns det någon plan på att öppna upp någon promenadgångväg längs Danvikskanal nedanför Danviksklippan, så att Hammarby sjöstad lätt kan kan nås via “vår” promenadväg fram till Boule & Berså?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: