Magnoliadagen till minne Tora Dahl

Sedan några år tillbaka firar vi som bor i Henriksdal, Saltsjöqvarn & Finnboda tillsammans med Nacka Hembygdsförening magnoliadagen i april eller maj till minne av författarinnan Tora Dahl.

Tora växte upp som fosterbarn hos min moster i Henriksdal. Den tiden förevigade förevigade hon i sin självbiografiska serie om Gunborg men också genom att plantera en magnolia 1979 mellan Danvikshem och Vilans skola.

Magnoliadagen 2021: 9 maj runt lunch – kostnadsfritt

9 maj runt lunch är du välkommen till magnolian intill Vilans skola i Henriksdal (Danvikshemsvägen 4) för att fira för magnoliadagen till minne av författarinnan Tora Dahl.

För att det ska bli coronasäkert måste du anmäla dig till någon av dessa tre grupper med max. 8 deltagare var:

I fall du får problem med registreringen eller förhinder, hör av dig till vastra.sicklaon@gmail.com.

Du deltar på egen risk. Vi avhyser folk som dyker upp utan anmälan eller i fel grupp. Lämna platsen efter föredraget för att nästa grupp ska kunna samlas. Kolla här inför evenemanget om det blir ändringar pga corona, vädret m.m.

Magnoliadagen 2020

På grund av pågående coronakrisen kommer årets magnoliadag bara att hållas digitalt. Här kommer ett anförande på 5 minuter. Sprid gärna!

Magnoliadagen 2019

Magnoliadagen lockade över 30 grannar till Vilans skola. Med varje år blir vi fler som flockas runt magnolian mellan Vilans skola och Danvikshem i Henriksdal, Nacka. Som vanligt bjöd jag på ett kort föredrag om Tora Dahls liv och litterära verk. Åsa Thulin spelade två låtar på sin nyckelharpa medan fåglarna ackompanjerade henne med sina läten. Läs mer

Grannarna lyssnar på Åsa Thulins nyckelharpa

Magnoliadagen 2018

Det fina vädret lockade ett 20-tal grannar från främst Saltsjöqvarn, Henriksborg, Finnberget, Finnboda, Henriksdalsringen och seniorboendet på Finnbodaberget till magnolian mellan Vilans skola och Danvikshem i Henriksdal, Nacka. Läs mer

Magnoliadagen 2017

Trots att Valborg lockade många till landet och andra tillställningar så blev vi ändå 11 grannar som samlades för att sätta upp en ny minnesskylt vid Tora Dahls magnolia mellan Danvikshem och Vilans skola. Läs mer

Magnoliadagen 2011

Svensk Pop med rötter på Henriksdalsberget i Nacka spelar och sjuger i samband med återplanteringen av författarinnan Tora Dahls magnolia vid Vilans skola nedanför Danvikshem.

Blomman skövlades av okända och återplanterades av Nacka Hembygdsförening efter min vädjan om att behålla det här minnet efter Tora Dahl.