Klassfoto från Vilans skola 1942 – någon du känner igen?

HENRIKSDALSBERGET / FINNBODA | Margit Huldas, född 1933, har lagt upp en klassbild från Vilans skola 1942. Hör av dig om du känner igen någon på bilden.

Vilans skola i Nacka - Västra Sicklaön
Första skolbyggnaden för Vilan (eller Hvilan) uppfördes i slutet av 1800-talet

Birgitta har glömt namnen på nästan alla på skolfotot, men några minns hon: ”Har glömt namnen på några, men Siv, Anita, Maj-Britt, Britt-Inger, Sonja kommer jag ihåg. Namn som var vanliga då. Alla ser rara ut, och vad jag minns var de också det.”

På tavlan står det ”Den blomstertid nu kommer…” och har smyckats med teckningar på blommor.

Eleverna är antagligen barn till arbetare och tjänstemän på varvet i Finnboda, kvarnen på Kvarnholmen och Saltsjöqvarn och linoljekokeriet på Henriksborg.

>> Läs hela inlägget och se bilden på Margits blogg i Hemmets Journal

Klassfoto Vilans skola 1942

Författare: Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

En kommentar till “Klassfoto från Vilans skola 1942 – någon du känner igen?”

  1. Hej Margit – Jag är Gun Österberg längst till vänster på fotot. Du står väl närmare fröken Faugert? Jag kan ALLA namnen på fotot men kanske inte efternamnen. Jag har ett ”riktigt” foto i någon låda men
    vet inte om det är i mitt förråd eller här i lägenheten. Jag bodde på Kvarnholmen och gick i klass 1. Det är klasserna 1 och 2 som är med på fotot. Du, Siv, Britt-Inger, Sonja och Maj-Britt gick i 2an.
    Om du vill kan du skriva tll mig så lämnar jag uppgifterna. Jag har email: gmosterberg@hotmail.com.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: