Danviksbron måste kanske bytas ut

Tunnelmynning vid Danvikstull med Danviksbron och kranfot i Norra Hammarbyhamnen

Danviksbron snabbrenoverades förra året. Samtidigt konstaterade man att den är så skadad att den är i sämre skick än förmodad.

Fler undersökningar måste göras inför ett eventuellt byte.

Saltsjöbanan ska bli säkrare
Det är sedan tidigare beslutat att Saltsjöbanan ska leva vidare och rsaknar i dagsläget ett ATC-system (Automatic Train Control) som i dag finns i stora delar av SL:s spårtrafik. Säkerhetssystemet minskar risken för olyckor genom att bromsa tåg som kör mot rött eller kör för fort.

Om arbetet kommer igång 2014 kan ett ATC-system vara i drift under 2018. Installationen sker samordnat med övriga upprustningsåtgärder för banan under åren 2015-2018.

För att minska trafikpåverkan för resenärerna har en ny tidplan för hela upprustningen tagits fram.

Merparten av upprustningen genomförs under åren 2015-2017. Samtliga trafikstörande arbeten koncentreras till tre sommaravstängningar på 10 veckor åren 2015, 2016 och 2017. I dessa perioder ersätts trafiken med buss.

I upprustningen ingår att bygga två mötesstationer, en i Fisksätra och en i Tattby. Det förbättrar turtätheten i rusningstid från dagens 20-minuterstrafik till 12-minuterstrafik på hela banan.

image

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: