Trångt mellan Stockholm och Nacka vid Danvikskanalen

Jag har några gånger skrivit om den mycket trånga cykel- och gångvägen nedanför Danviksklippan. Gångvägen från Boule & Berså nedanför Danviksbron och Saltsjöqvarn är inte mycket bättre.

Oftast måste gående med barnvagn, cykel eller rollstol vänta i ena endan tills vägen är fri.

Jag gissar att den trånga vägen beror på att Stockholm stad har gett Boule & Berså tillstånd att använda stadena kommungräns vid Danvikskanalen utan att stämma av med Nacka om bredden på gångvägen. Kommuner har svårt att kommunicera med varandra…

image

image

Författare: Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

3 reaktioner till “Trångt mellan Stockholm och Nacka vid Danvikskanalen”

  1. Till skillnad från gång/cykelvägen nedan för Danviksklippan så finns vid barockparken andra mkt bra breda vägar ! 🙂 Jag retar mig mer på högen av möbler som hotellet lämpat av vid kajkanten det är ingen vacker syn, en dag kanske är ok men 5-6 dagar.

  2. Javisst. Men visionen är en strandpromenad som sträcker till till Nacka strand. Folk vill dessutom ta raka vägen, njuta av utsikten och vatten, och inte behöva gå omvägar.

  3. Har man inga problem skaffar man sig! Det finns ju en bred gång- och cykelväg från Danviksbron till Saltsjöqvarns kaj ovanför eller öster om Barockparken! Tag den så slipper Du förarga Dig över den 30 m långa passagen vid Hospitalet, som f ö inte är avsedd för cyklar utan endast gående.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: