24 juni: Sommartidtabell & nya rutter för buss 53, 93, 402, 469, 71 & Sjövägen

Buss 53 mot Roslagstull på Henriksdalsberget

Med sommaren kommer glesare turer på buss 53, 93, 402, 469, 71 och Sjövägen en även en förlängning av linje 402 till Forum Nacka, nya ändhållplats för buss 71 och körväg över Medborgarplatsen för buss 53 respektive 93. Slussen adjö!

skylt för sjövägen i saltsjöqvarn
skylt för sjövägen i saltsjöqvarn

Sjövägen

För oss som bor på Kvarnholmen, Finnboda och Saltsjöqvarn och som ska till Nybroplan blir det mellan kl. 6:00 och 9:00 på vardagar fem turer att välja mellan. När vi ska tillbaks blir det mellan kl. 16:00 och 18:00 på vardagar fem turer till Kvarnholmen men fyra till Saltsjöqvarn och Finnboda. Ladda ner sommartidtabell för Sjövägen

Buss 71 stannar på Kanalvägen i Henriksdalshamnen
Buss 71 stannar på Kanalvägen i Henriksdalshamnen

Buss 71

Bussen åker inte längre till Slussen utan vänder redan vid hållplatsen Glasbruksgatan. Ladda ner sommartidtabell för buss 71

Buss 402

Busslinje 402 förlängs från Kvarnholmen över nya Svindersviksbron till Nacka Forum. Där får bussen en ny hållplats på Vikdalsvägen. Bussen får även en hållplats vid Nacka gymnasium. Ladda ner sommartidtabell för buss 402

buss 53 på henriksdalsberget i nacka
buss 53 på henriksdalsberget i nacka

Buss 53 och 93

Bussen åker inte längre till Slussen utan tar vägen via Medborgarplatsen och stannar på hållplats M på Södermalmstorg.

Hållplatserna Slussen, Glasbruksgatan och Tjärhovsplan utgår. Nya hållplatser är Nytorgsgatan/Folkungagatan, Björns trädgård/Götgatan (mot Fridhemsplan – gäller buss 53 men inte 93) och Medborgarplatsen/Folkungagatan (mot Henriksdalsberget/Finnberget). Ladda ner sommartidtabell för buss 53 och sommartidtabell för buss 93

Buss 469

Ladda ner sommartidtabell för buss 469

Författare: Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: