Recension: Helt ok mat på nya kinakrogen Lucky House

HENRIKSDALSBERGET | Efter två besök på Lucky House, nya kinakrogen i gamla restaurang Sundances lokaler på Henriksdalsberget, kan jag konstatera att maten är helt ok.

Miljön

Det har inte förändrat sig så mycket sedan restaurang Sundace överlämnade sina lokaler på Henriksdalsberget till Lucky House. Vilda västern-inredningen med indianhuvud i trä och grovt timrad inredning har nu kompletterats med bambusblad och blommor av plast, rislampor, kinesiska kalendrar, röda bordsdukar, drapperier och sofföverdrag.

På några krittavlor har man till och med glömt sudda bort menyn med restaurang Sundance husmanskost.

Gästerna

På premiärkvällen kom det hela tiden nytt folk både från Henriksdalsberget och andra hörn på Västra Sicklaön. Här fanns det folk från BRF Svindersviks styrelse, förläggare från Saltsjöqvarn, stökig familj, ryska systrar, pensionärer och alltså även ett bögpar. Öl-klientelen saknades dock, eftersom Lucky House ännu inte har fått rättigheter.

Servicen

Det var och snabb bordsservice, även om servitören med jämna mellanrum hellre ville fokuserar på sin iPhone än på gästerna.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Maten

Det finns två olika menyer. Den ena innehåller vietnamesisk och thailändsk mat. De sju förrätterna kostar mellan 49 och 59 kronor. Här kan du välja mellan soppor, vårrullar och Mangosallad.

Bland de 35 huvudrätterna finns olika kyckling-, biff-, tofu-, tigerräk-, ank-, fisk- och nudelrätter. Bland de vietnamesiska rätterna finns kyckling med röd curry, biff med grön curry och tigerräkor med citrongräs. Huvudrätterna kostar mellan 89 och 139 kronor. Avhämtning verkar inte vara billigare.

På dessertlistan finns klassikerna glass, frukt och friterad banan med glass.

Vegetarianen kan ta vegetarisk aminivårrullar som förrätt och Tofu med grönsaker eller Tofu med tomatsås och koriander som huvudrätt. Vi testade faktiskt dessa två rätter som bestod av sojabönost, purjolök, paprika, lök och koriander i botten. Tomaträtten hade också några skivor tomater i sig och smakade faktiskt tomat. Den andra tofurätten innehöll broccoli och mungböngroddar. Den smakade mer sesamolja.

Portionerna var tillräckliga. Efterrätten bestod av två friterade bananhalvor med rätt tunn panering.

Andra menyn består av pizza. Tydligen har man ärvt pizzaugnen från restaurang Sundance eller så har man konstaterat att det går bra med pizza på Henriksdalsberget. Pizzorna måste först testas. Sundance pizza hade mycket ost på och inte så mycket annat. Men de var billiga.

Ha med kontanter, eftersom kortterminalen inte är igång ännu.

>> Läs mer om caféer, pizzerior och restauranger på Västra Sicklaön

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

En kommentar till “Recension: Helt ok mat på nya kinakrogen Lucky House”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: