Coop Konsum i Slussen stänger sina dörrar 30 november

KVARNHOLMEN / FINNBODA / FINNBERGET | Många grannar som tar buss 402 från Slussen till Kvarnholmen via Finnboda, Gäddviken och Finnboda passar på att handla vid Slussen innan de drar hem.

Vykort visar Slussen med Katarinahissen på 50- eller 60-talet
Vykort visar Slussen med Katarinahissen på 50- eller 60-talet

Eftersom buss 53 trafikerar Finnboda och Finnberget mycket sällan och grannarna på Kvarnholmen inte har någon direkt förbindelse till ICA Henriksdal på Henriksdalsberget är Konsum-butiken i Slussen ett naturligt alternativ.

Enligt Handelsnytt beror stängningen på omtalade ombyggnaden av Slussen. Butikens hyrekontrakt sägs upp redan 30 november.

Andra livsmedelsbutiker på Västra Sicklaön är Danviksklippans livs på Danviksklippan, Handlar’n i Henriksdalshamnen och de små trafikbutikerna på Finnberget, Danvikshem och DanvikCenter. >> Läs mer om butiker på Västra Sicklaön

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

6 reaktioner till “Coop Konsum i Slussen stänger sina dörrar 30 november”

  1. Lars, jag håller helt med dig! Ännu ett slag för de som försöker att klara sig utan bil…

  2. En småhandlare har visat intresse för en butikslokal på Kvarnholmen. Men det kommer attvara omöjligt att gå runt de första åren. Han borde får hyra gratis i något år

  3. Det här är ett riktigt hårt slag mot oss som bor på Kvarnholmen. Konsum har länge varit det enda realistiska alternativet. Både Henriksdalsberget och Sickla är svåråtkomliga om man inte har bil. Det känns som att samhället blir allt mer anpassat för biltrafik, trots att vi känner till alla problem det medför.

  4. Det tar bara 5 min att gå från danviken till henriksdalsberget… 469 och 53:an går dit också…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: