Saltsjöqvarns samfällighet ska starta dialog med skateboardåkare

SALTSJÖQVARN | Vid senaste mötet inom Saltsjöqvarns Samfällighetsförening tog man upp skateboardåkandet i Sjökvarnsbacken som har förorsakat irritation  på sommarkvällar.

SQSF ska starta en dialog med berörda bostadsrättsföreningar och skateboardåkare för att hitta en lösning.

sittbänk på Mannagrynstorget i Saltsjöqvarn

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

6 reaktioner till “Saltsjöqvarns samfällighet ska starta dialog med skateboardåkare”

  1. Känns som att någon gör en höna av en fjäder. Jag bor mitt i backen och har aldrig störts. Gällande att det är en bilväg, så är det naturligtvis sant men trafiken är ju i stort sätt noll, och om den finns, väldigt långsam. Risk pga detta…Nej.

  2. Jättebra att en dialog inleds för problemet måste lösas! Hade jag med flera velat ha barn, ungdomar och även ibland faktiskt rätt vuxna som tjoar och åker skateboard som vilka i sig ibland ger ifrån sig ännu mer ljud utanför lägenheterna (ibland till långt efter midnatt) så skulle vi välja att bo vid tex Björns trädgård eller andra platser som har övnings- och tävlingsmöjligheter och skateboardbanor… men nu har vi inte gjort det, men jag måste ändå ha stängda fönster och dörrar för att få lugn och ro. Mitt förslag är att satsa på farthinder i form av skarpa gummilister med några meters jämna mellanrum i hela backen och lägga grus på Mannagrynstorget. Det lär väl ändå bli en kostnad framöver när allt som skateboardåkarna förstör måste repareras.

  3. Jag förstår inte att man gör detta till ett problem. Jag stöter på skateboardåkarna ofta, de är trevliga killar, har ett intresse som gör att de lättare håller sig ifrån “aktiviteter” som kan vara långt mycket mer besvärande. Varför ska allt vara förbjudet? Vad lever vi i för samhälle?

  4. Var vittne när det lät mycket efter klockan 23:00 och grannar fr Brf Saltsjöqvarn och Brf Mjölnaren uppmanade dem att vara tyst. Men de fick bara fräcka svar tillbaka och höll på till efter 24:00.

  5. Hur kan någon vara irriterad på glada barn? Jag har själv mitt sovrum mot Sjökvarnsbacken och visst hörs pojkarna. Men vem ger mig rätt att mota bort skötsamma och sportiga barn? Efter halv elva har jag aldrig hört ett ljud, så låt åkarna fortsätta. De gör vårt område mer levande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: