Samråd pågår fram till 11 november för platån på Kvarnholmen

1 till 11 november pågår samrådet för ytterligare 540 bostäder, förskola med 8 avdelnibgar, ett antal lokaler för service och arbetsplater på Kvarnholmsplatån och nordvästra kajområdet.
Kvarnholmsplatån rymmer också kulturhistoriskt värdefull bebyggelse med känd funkisarkitektur som kommer att bevaras. Men två höghus klämms in mellan funkishusen och Hästholmssundet där Kvarnholmens lekpark samt flera mäktiga träd finns idag. Samrådet gäller även en fortsättning av strandpromenaden runt Kvarnholmen.

Nacka kommuns samrådsmöte kommer att hållas onsdag 16 oktober, klockan 18.30-20.30 i Kuabs projektkontor på Kvarnholmsvägen 77. Representanter för Nacka kommun, Kuab och arkitektkontoret ÅWL finns på plats för att berätta om projektet och svara på frågor.

Läs mer im etapp fem i Kvarnholmsprojektet

image

Författare: Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

En kommentar till “Samråd pågår fram till 11 november för platån på Kvarnholmen”

  1. De vill bygga trappor där det nu är en GC-bana. Det betyder att min cykelväg plötsligt blir en kilometer längre. Jag ska skicka in mina synpunkter på det.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: