Busshållplatsen vid ICA Folkungagatan tas bort på handlarens begäran

Du som tyckte att det var praktiskt att handla på ICA Folkungagatan och ta buss 53 eller buss 71 hem till Danviksklippan, Henriksdalsberget, Finnboda eller Henriksdalshamnen kommer från och med 2014 inte längre kunna göra det.

Enligt en bussförare på buss 53 tyckte ICA-handlaren att kunder som vill parkera sina bilar utanför butiken borde få företräde. SL gav efter och busshållplatsen tas bort.

Nu blir det fritt fram för bilister atf parkera på bilfilen och cykelvägen istället medan busstrafikanter måste ta sig till Tjärhovsgatan eller Erstagatan istället.

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

3 reaktioner till “Busshållplatsen vid ICA Folkungagatan tas bort på handlarens begäran”

  1. Jag vill göra er uppmärksamma på att det ligger felaktig information på er hemsida. Mitt namn är Christian Agerberg och jag är handlare på ICA Supermarket Matmäster på
    Folkungagatan. Jag värdesätter busshållplatsen utanför min butik och har inte arbetat för att den ska tas bort. Det ligger i mitt intresse att den finns kvar eftersom den uppskattas av många av mina kunder. Jag uppskattar om artikeln tas bort och ni gör en rättelse.

  2. Det förklarade iaf bussföraren för mig och en granne från Finnberget. Påminner lite om när en centerpartistisk lokalpolitiker satte stopp för att direktbussarna stannar i Henriksdal.

  3. Är detta sant borde SL och Stockholms stad förklara sig. Stadens planering i övrigt går ju ut på att begränsa biltrafik och underlätta för kollektivtrafiken. hoppas ICA-handlaren förlorar fler än oss som kunder pga av detta.
    jan Erlandsson
    Saltsjöqvarn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: