Äntligen: Extremt smala gång- och cykelvägen nedanför Danviksklippan ska breddas

Gångväg och cykelbana under Hästholmsviadukten mellan Sjöstaden och Södermalm

I början av februari ska Stockholm stads trafik- och renhållningsnämnden ta godkänna förslaget om att satsa 267 miljoner kronor på att förbättra cykelvägar, däribland den mycket trånga gång- och cykelbanan mellan Henriksdalshamnen och Danvikstull nedanför Danviksklippan.

Investeringen på gång- och cykelbanan nedanför Klippan blir c:a 7,5 miljoner kronor. 0,7 miljoner satsas 2014 och resterande belopp året därefter. Så själva arbetet sker 2015. Läs mer om inriktiningsbeslutet

Breddningen sker inte genom att smala av Autobahnen (= Värmdöleden) utan genom att spränga bort delar av berget.

Närheten av gång- och cykelvägen till berget innebär också andra problem. Inte sällan ramlar stenar eller istappar ner på vägen. Det händer också att bilar krockar mot barriärerna mellan bilväg och gångväg. Glas-, metall- och platsbitar skjuter i dessa fall mot gående och cyklister.

Gångväg och cykelbana under Hästholmsviadukten mellan Sjöstaden och Södermalm
Gångväg och cykelbana under Hästholmsviadukten mellan Sjöstaden och Södermalm
danvikstull

Författare: Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

En kommentar till “Äntligen: Extremt smala gång- och cykelvägen nedanför Danviksklippan ska breddas”

Kommentera

%d bloggare gillar detta: